· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Handira kussens

12 jul 2021

Handira kussens – berber style met franjes

Deze prachtige luxe ‘handira stijl’ kussens zijn gebaseerd op een lange Marokkaanse berbertraditie, en passen heel mooi in een bohemian woonstijl. Ze zijn luxe, zacht en bont, in een subtiele lichte kleurstelling. Ze passen perfect bij de lichte handgeweven berberkleden die al een tijd lang razend populair zijn, en gebruikt worden in veel woonstijlen.

Handira kussens in de webshop

Deze zachte kussens worden vaak versierd met geometrische patronen, banden van bont, franjes en glanzende metalen pailletten.

Handira kussens

Handira kussens zie je vaak in gebroken wit tinten met grijs, zwart en creme. Originele Handira kussens zijn gemaakt van de originele Handira-deken, die door Marokkaanse Berbervrouwen in het Midden-Atlasgebergte is geweven uit schapenwol, katoen en linnen. Ze zijn erg lang bezig om zo’n deken te maken, soms wel een paar weken. Volgens de oude Berber traditie werd de handira gedragen door de bruid, op de dag van haar bruiloft, als familiegeschenk om haar geluk, vruchtbaarheid en bescherming tegen het kwaad te wensen.

Klik op de foto om naar het product in de webshop te gaan:

wit marokkaans kussen

De echte authentieke vintage Handira kussens zijn hierdoor kostbaar, en niet in grote aantallen verkrijgbaar.

Luxe kussens

De kussens in onze collectie zijn van zware kwaliteit, ze worden gemaakt in India van een mooie kwaliteit katoen en zijn natuurlijk geverfd. Zacht, warm en luxe: heerlijke kussens op tegen aan te kruipen!

berber kussens

Bekijk onze collectie oosterse, Marokkaanse en Indiasekussens in de winkel in De Kwakel!

[begin]