· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Mandala wandpaneel van mangohout

02 mrt 2021

Wandpaneel met lotus houtsnijwerk in mandala patroon van massief mangohout

De lotusbloem komt veel terug in het houtsnijwerk van onze handgemaakte meubels uit India. Het is een mooi en sierlijk patroon, maar heeft ook een symbolische betekenis: De Lotus staat in India symbool voor verlichting, wedergeboorte en puurheid.

Koop in de webshop

Lotus

Binnen het boeddhisme is de “lotusmandala” meer dan alleen een mooie bloem. Gautama Boeddha (op wiens leer het boeddhisme is gebaseerd) gebruikte deze bloem als een symbool van hoe de ziel nooit vervuild raakt door de slechte dingen in het leven. Net als de lotus blijft de ziel onaangeroerd door de modder terwijl hij naar de hemel groeit.

Het cirkelvormige ontwerp van een Mandala is een spiritueel en ritueel symbool in het hindoeïsme en het boeddhisme en vertegenwoordigt het universum. Het symboliseert het idee dat het leven nooit eindigt en dat alles met elkaar verbonden is. De mandala vertegenwoordigt ook een spirituele reis binnen de individuele kijker.

Het is niet verwonderlijk dat de hippies in de jaren zeventig geïnspireerd werden door deze symboliek en het een plek kreeg in een “bohemian” levensstijl en: interieur!

Deze panelen van massief mangohout hebben een prachtig uitgesneden, gekerfd lotus mandala patroon. Ze zijn minstens 2 cm dik.

Details houtsnijwerk

De panelen hebben een afmeting van 50 x 50 cm, maar ze kunnen ook als groot vierpaneels (vierluik) wand decoratie worden gebruikt, zodat er een bloem in het midden ontstaat. Zeer decoratief in een slaapkamer boven het bed, zeker in een slaapkamer waarin meer elementen van licht hout zijn verwerkt. Ook in de woonkamer is zo’n groot houten paneel natuurlijke een mooie eyecatcher.

Er geldt een korting bij afname van 4 stuks.

Tip voor op het nachtkastje: We hebben ook een mooie kandelaar of windlichthouder van mangohout met dit lotus houtsnijwerk.

Op zoek naar meubels met dit type lotus houtsnijwerk? Neem contact op, of bezoek onze winkel in Oosterse sferen in De Kwakel

houten wandpaneel mandala

Koop het paneel in de webshop

[begin]