· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Zwart wit glasmozaïek

21 dec 2023

Zwart wit glasmozaïek: art deco en retro

Het samenspel van zwart met wit oosters glasmozaïek heeft een intrigerende eigenschap: het roept een subtiele, maar opvallende Art Deco uitstraling op, doordrenkt met een vleugje retrocharme.

Zwart wit glasmozaïek

Contrastrijk palet: Zwart en wit

De kracht van zwart en wit ligt in hun tijdloze contrast. In de context van oosters glasmozaïek komt dit contrast nog sterker naar voren. Het scherpe, heldere contrast tussen deze twee tinten creëert een visuele impact die ook typerend is voor de Art Deco-stijl. Deze halve maan – vormige wandlamp (klik op foto voor product) is een mooi voorbeeld van dat contrast.

zwart met witte wandlamp

Geometrische Patronen: Symmetrie en Stijl

Art Deco omarmt vaak geometrische vormen en patronen. Het oosterse glasmozaïek met zijn verfijnde en vaak symmetrische patronen past perfect binnen dit kader. Wanneer je een mooi jaren dertig huis hebt, en je huis een beetje in die stijl wil houden, kun je met een zwart met witte oosterse mozaieklamp net die excentrieke touch geven, terwijl je toch bij de retro sfeer aansluit.

Retro Elementen: Een Knipoog naar het Verleden

De retro look wordt versterkt door de combinatie van zwart en wit met oosters glasmozaïek. Het roept een gevoel op van vervlogen tijden, terwijl het tegelijkertijd een eigentijdse flair behoudt. De Art Deco-stijl wordt vaak geassocieerd met de jaren 20 en 30, en deze kleuren en patronen brengen een nostalgisch gevoel van die periode terug. Ook in de jaren vijftig werd veel gebruik gemaakt van zwart witte geometrische patronen: denk aan de typerende geblokte zwart met witte keukenvloer!

zwart witte woonstijl met vloerlamp

Tijdloze Elegance: Een Vleugje Klasse

De combinatie van zwart-wit oosters glasmozaïek straalt ook een tijdloze elegantie uit. Het biedt een gevoel van klasse en raffinement dat kenmerkend is voor de Art Deco-stijl, waardoor elke ruimte waarin het wordt toegepast een zekere grandeur krijgt.

Hanglamp (zwart wit) uit India

Het samenspel van deze elementen – contrastrijk palet, geometrische patronen, retrovibe en tijdloze elegantie – vormt de essentie van de Art Deco-uitstraling in huis met een vleugje retro. Dat kun je ook doortrekken naar de badkamer: Kijk eens bij onze zwart met witte waskommen uit Fez!

Kom deze lampen bekijken en vergelijken in onze showroom/winkel in De Kwakel

plafondlamp zwart wit retro

Zwart wit glasmozaïek

[begin]