· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

29 dec 2023

Wandlampen: spelen met licht en lichtpunten!

Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer in huis. Wandlampen zijn een veelzijdige en elegante optie om jouw interieur te verfraaien en tegelijkertijd een warme, uitnodigende ambiance te creëren. Het interessante aan wandlampen is dat ze zowel functioneel als decoratief kunnen zijn, maar de uitdaging ligt soms in de aansluiting ervan.

Lichtpunten: opbouw / inbouw of schakelaar?

In veel woningen is het ontbreken van een lichtpunt aan de wand een bekend probleem. De koperen wandlamp op de foto bij dit artikel is aangesloten op een lichtpunt, maar het gebrek aan zo’n directe elektrische aansluiting kan ontmoedigend zijn voor wie graag wandlampen wil installeren. Echter, laat dit geen obstakel zijn, want al onze wandlampen bieden een handige oplossing: de mogelijkheid om ze eenvoudig aan te sluiten op het dichtstbijzijnde stopcontact. Een kabelgootje doet de rest 😉 Maar ook zonder kabelgootje kan prima, zie de foto van de zwarte oosterse wandlamp hieronder.

Wandlampen in de webshop

zwarte oosterse wandlamp

Het gemak van het aansluiten van een wandlamp via een stekker is een zegen voor huizen waarin wandlichtpunten ontbreken. Het vereenvoudigt de installatie enorm en maakt het mogelijk om op vrijwel elke gewenste plek in huis een extra lichtbron te creëren. (Wanneer de stopcontacten echt ver weg liggen is het verlengen van het snoer een optie). Dit opent een wereld vol mogelijkheden voor het verfraaien van ruimtes waarin traditionele wandlampen niet direct geïnstalleerd kunnen worden.

vierkante wandlampen oosters

Lichteffect

Een ander voordeel van wandlampen is de variëteit aan lichtpatronen die ze kunnen bieden voor je muurverlichting. Je hebt de keuze uit modellen die licht naar boven, naar beneden, naar voren of naar beide richtingen uitstralen. Deze verschillende lichteffecten kunnen de sfeer in een kamer volledig veranderen, van een rustgevende gloed tot een dynamische belichting die de architectonische details van de ruimte accentueert.

plafonniere als wandlamp

Plafonniere als wandlamp

Maar wist je dat niet alleen traditionele wandlampen de klus klaren? Een ronde plafonnière kan ook perfect dienen als wandlamp. Door deze aan de muur te monteren, creëer je een unieke uitstraling die zowel functioneel als esthetisch is. Een soort “zonnetje” aan je muur. Dit biedt een alternatieve benadering om je ruimte op te fleuren met een vleugje originaliteit.

Voor wie op zoek is naar iets bijzonders en magisch, is een filigrain wandlamp een mooie optie. Deze wandlampen met oosterse ontwerpelementen werpen prachtige patronen op de muren, wanneer ze worden aangezet. Dit brengt een onmiskenbare charme en mystiek in je interieur, waardoor elke kamer een verhaal vertelt.

Kortom, wandlampen zijn niet alleen praktisch maar ook veelzijdig in ontwerp en toepassing. Ze bieden een oplossing voor huizen zonder directe wandlichtpunten en laten je spelen met verschillende lichtpatronen en stijlen. Van moderne strakheid tot betoverende oosterse sferen, wandlampen voegen karakter en functionaliteit toe aan elk huis. Dus, waarom niet de muren van je huis omtoveren met het subtiele en magische spel van licht?

wandlampen van filigrain in restaurant

Wandlampen in de winkel

Bekijk alle wandlampen in onze winkel in Oosterse sferen in De Kwakel.
wandlampen mozaiek

[begin]