· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

19 dec 2023

Snoeren, plafondkapjes en ophangsysteem bij rotan en bananenblad lampenkappen

Bij het selecteren en plaatsen van lampenkappen van rotan en bananenblad is het niet alleen de kap zelf die de toon zet. De subtiele details, zoals het snoer en het plafondkapje, vormen een integraal onderdeel van de algehele uitstraling. Het zijn deze nuances die het verschil maken tussen een gewoon verlichtingsstuk en een naadloos geïntegreerd element in het interieur.

lampen van rotan en bananenblad

Snoeren: zwart, jute of een andere kleur?

Het snoer van een lamp wordt vaak vergeten – een klein onderdeel dat een groot verschil maakt. Voor degenen die de natuurlijke uitstraling willen behouden, is een jute snoer een mooie keuze. De aardse tonen harmoniëren prachtig met lampenkappen van rotan of bananenblad, waardoor een verbinding met de natuurlijke elementen wordt gelegd.

Dit jutesnoer (textielsnoer) hebben we standaard op rol, en kan per meter worden bij besteld. Wanneer je echt de “touw uitstraling” wilt krijgen, kunnen we het ook voor je bestellen in een hele “ravelige” variant.

jute snoer

Aan de andere kant kunnen zwarte snoeren een mooi contrast bieden, vooral in interieurs met andere zwarte accenten. Daarbij kun je ook wat textuur geven aan het snoer met zwart textielsnoer. Dit creëert een visueel samenspel tussen verschillende elementen, waardoor de lamp een statement kan maken in de ruimte. Zo’n statement kun je helemaal maken met een snoer met felle kleur! Wij kunnen de snoeren en plafondkapjes (en zelfs de fittingen) in iedere kleur leveren, van paars tot felgroen. Of: een fitting van boomschors!

Plafondkapjes als finishing touch

Het plafondkapje lijkt misschien een onopvallend onderdeel, maar het kan net voor de integratie zorgen met de rest van je interieur. Voor diegenen die streven naar een natuurlijke uitstraling, kan een plafondkapje van hout naadloos samensmelten met de omringende elementen. Een populaire keuze is een houten “katrolletje” waar het jute textielsnoer doorheen gelust wordt.

In tegenstelling hiermee kan een zwart plafondkapje een gedurfdere, eigentijdse uitstraling bieden, vooral in ruimtes waar andere zwarte accenten aanwezig zijn. Het kan dienen als een coördinerend element dat de stijl van de ruimte versterkt.

plafondkapjes van hout

Ophangsysteem

Bij het ophangen van lampen, vooral wanneer er meerdere exemplaren zijn, wordt het ophangsysteem een overweging. Van plafondrozetten tot railsystemen, of touw, dat speels aan plafond en muur wordt bevestigd: er zijn diverse systemen die zowel functionaliteit als esthetiek bieden. Van belang is, hoe je ze ophangt: als een trosje of in serie naast elkaar? Omdat er zoveel mogelijkheden, praktische overwegingen en persoonlijke voorkeuren zijn, staan deze systemen niet bij ons in de webshop. Wij kunnen ze wel voor je bestellen en geven hierover graag advies, zodat je het juiste systeem voor jouw situatie kunt bestellen! Of kom langs in de winkel!

Voor een natuurlijke uitstraling kunnen subtiele ophangsystemen zoals verfijnde kabels of touwen de voorkeur hebben. Aan de andere kant kunnen zwarte metalen ophangsystemen een moderne, strakke esthetiek toevoegen, perfect passend bij interieurs met vergelijkbare elementen, zoals interieurs in een meer industriele stijl.

Het plaatsen van lampenkappen van rotan en bananenblad gaat verder dan alleen de kap zelf. Het draait om het creëren van een harmonieus geheel waarin elk detail zijn rol speelt. De keuze van snoer, plafondkapje en ophangsysteem kan het verschil maken tussen een lamp die opgaat in de omgeving en een die een uniek accent toevoegt aan de ruimte.

Bij het samenstellen van deze elementen is er geen goed of fout. Het draait allemaal om het vertellen van het verhaal dat past bij de persoonlijkheid van het interieur en de individuele voorkeuren. Door aandacht te besteden aan deze ogenschijnlijk kleine details, kan een lamp een krachtig statement maken!

lampen van rotan en bananenblad

[begin]