· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

11 dec 2023

Zwevend badkamermeubel in oosterse stijl van massief mangohout


Uniek badkamerdesign

Badkamers: de plek waar functionaliteit en esthetiek samensmelten! Met de opkomst van wellness centra in hamam stijl zoeken veel mensen naar elementen om een beetje die oosterse sfeer te krijgen. Hier kan een zwevend badkamermeubel in oosterse stijl van massief mangohout een opvallende toevoeging zijn! Deze unieke en verfijnde creatie brengt een vleugje tijdloze elegantie en een vleugje exotisme naar moderne badkamers, en laat een blijvende indruk achter.

Meubelen in de webshop

Oosterse aesthetiek in moderne ruimtes

Het gebruik van massief mangohout in de constructie van badkamermeubels is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen vanwege zijn duurzaamheid, unieke textuur en milieuvriendelijkheid. De keuze voor deze houtsoort, gecombineerd met een zwevend ontwerp, belichaamt de oosterse esthetiek die streeft naar harmonie tussen natuurlijke elementen en functionaliteit.

De zwevende aard van dit badkamermeubel voegt een gevoel van ruimte en luchtigheid toe aan de badkamer. Het zwevende effect wordt bereikt door onzichtbare bevestigingen, wat niet alleen een visueel aantrekkelijke uitstraling biedt, maar ook praktische voordelen oplevert, zoals gemakkelijke reiniging van de vloer en een ruimtelijker gevoel.

De oosterse stijl komt subtiel naar voren in de details, in de handgesneden gravures van lotusbloemen. Bovendien draagt het gebruik van mangohout bij aan de warmte en de natuurlijke uitstraling van de badkamer, wat een gevoel van rust en sereniteit toevoegt aan de ruimte.

Maatwerk

Een badkamer vereist vaak een aparte maatvoering, maar de “maat” is niet het enige maatwerk dat mogelijk is. Om de opbergruimte zo functioneel mogelijk te houden, kunnen geïntegreerde laden en plankindeling belangrijk zijn. Zo kunnen badkamerbenodigdheden, handdoeken en andere essentiële items netjes worden opgebergd, terwijl het toch een gestroomlijnd uiterlijk behoudt.

De standaarduitvoering is een vierdeurs dressoir van 150 cm en een tweedeurs dressoir van 76 cm.

Bovenblad

Er kan worden gekozen voor een apart bovenblad (zoals op de foto bij dit artikel), of het mangohouten bovenblad van het meubel zelf. In het laatste geval behandelen we in ieder geval het bovenblad met een waterafstotende en krasvaste transparante lak. Bekijk ook: Onderhoud van mangohouten meubelen.

Mangohout: Duurzaamheid en milieuvriendelijk

Een ander opmerkelijk aspect van dit zwevende badkamermeubel is de nadruk op duurzaamheid. Mangohout wordt vaak geprezen vanwege zijn snelle groei, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor andere houtsoorten. Door het gebruik van hernieuwbare bronnen draagt dit badkamermeubel bij aan een meer duurzame levensstijl, zonder in te leveren op kwaliteit of esthetiek.

Dit dressoir of badkamermeubel kan ook een (lichte) wash krijgen. Bijvoorbeeld een mooie white wash, zoals op onderstaande foto.

Benieuwd naar hoe zo’n whitewash of een andere kleur eruitziet? Kom langs in onze winkel in oosterse sferen in De Kwakel! Er staan in de winkel altijd wel een paar vergelijkbare meubels die je kunt bewonderen.

whitewash badkamermeubel

[begin]