· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Zittend Boeddha beeld

18 jun 2020

Zittend Boeddha beeld in meditatie houding – sfeervolle styling decoratie voor je interieur: buiten en binnen


Een zittende Boeddha in je tuin of huis werkt rustgevend!

Dit Boeddha-beeld is een sfeervol decoratie item en is in verschillende stijlen verkrijgbaar. Een goudkleurige boeddha-sculptuur, een vintage stone-look boeddha-figuur in wit met vintage goud finish in meditatiehouding of een donker zwart / bruin kleurige Boeddha-figuur uitgevoerd in oude stijl (in een klein Boeddha-model of een groot formaat)

Bekijk de boeddha’s in de webshop

Deze Boeddha’s hebben allen een typische haardracht van gekrulde haren die overgaan in een ronde knot, een mooi gedrapeerd monniken gewaad over de schouder en een lichte glimlach rond zijn mond. Deze Boeddha zit in de lotushouding, de houding voor meditatie. Boeddha betekent letterlijk ‘iemand die tot inzicht is gekomen” ook vertaald als: “degene die wakker is’, deze ‘the awakened one’ en straalt kalmte en vrede uit. Deze Boeddha heette eerst Siddhartha, was eerst een prins en later een monnik. Hij zocht naar antwoorden in zijn leven. Hij had eerst, als prins, een leven vol luxe. Vervolgens een leven van afzien en honger lijden. Beide manieren van leven brachten hem niet het antwoord op zijn vragen. Siddharta beseft dat hij beter een leven kan leiden er ergens tussenin. Het leven van de middenweg: de weg van gematigdheid.

Ibiza bohemian styling - boeddha eclectic stijl object - interieur styling idee

Boeddha komt tot inzicht dat er vier nobele waarheden zijn in zijn leven:

1. Het leven is lijden – bij het menselijk bestaan hoort het lijden. Geboorte is lijden, ziekte is lijden, ouderdom is lijden, doodgaan is lijden, gescheiden worden van een geliefde is lijden,
niet krijgen wat je wilt is lijden. Er is geen leven zonder lijden.

2. Het lijden komt voort uit onwetendheid. Indien je niet weet wat echt belangrijk is kan je gehecht raken aan de verkeerde dingen. Denk aan geld, een mooi huis of een auto. We willen graag houden wat we hebben en we willen ook steeds meer. Dit geeft dan weer een hoop narigheid zoals jaloezie en ruzie. Allemaal negatieve dingen die het nog moeilijker maken gelukkig te worden.

3. De Boeddha zegt dat we het menselijk lijden wel kunnen opheffen. Verlichting is mogelijk voor iedereen.

4. We kunnen Verlichting bereiken door ons niet langer aan de verkeerde dingen te hechten. We moeten leren afstand te doen van alles wat we graag willen. Hiermee voorkom je dat jaloers of gierig wordt, of egoïstisch. Dit voorkomt ook veel ruzie en dan doen we alleen nog de dingen die goed zijn. Hierom moeten we Boeddha’s aanwijzingen volgen. Boeddha heeft in acht stappen uitgelegd hoe een mens Verlicht kan worden. Die acht stappen heten ‘het Achtvoudige Pad’.

goud styling - boeddha woondeco stijl object - interieur styling tip binnen buiten

Zittende Boeddha – decoratieve woonaccessoire voor je interieur styling in mediterende houding. Dit prachtige boeddha-figuur voor je woning, huis of tuin is mooi om alles stijlvol in een goede harmonie te maken. Dit Boeddha-beeldje is een origineel geschenk voor een verjaardag of house warming. De Boeddha-sculptuur past bij een oosters Feng Shui, zen, electic of bohemian decoratie in huis of tuin. Deze Boeddha’s van kunsthars zijn water of weerbestendig, niet vorstbestendig.

Bekijk de beelden van de decoratieve Boeddha’s in de fotogallerij

De winkel van Interliving bezoeken

Bezoek onze winkel met kleurrijke showroom in De Kwakel: pin aanwezig! Hier hangt onze grote collectie sfeerverlichting in oosterse stijl, zoals filigrain (open gaatjeslampen) en glasmozaïek hanglampen, tafellampen, wandlampen, vloerlampen en plafondlampen. De hele collectie velvet armrollen, patchwork matraskussens, kleurrijke vloerkussens, handgemaakte zitkussens, sierkussens met en zonder borduurwerk of spiegeltjes & buitenkussens voor de loungehoek is hier te bekijken. Wij bieden een originele moderne Oosterse stijl die goed samen gaat met een bohemien stijl en een kleurrijke ecletic woon-mix. Bekijk onze bijzondere houten meubelen met divers houtsnijwerk uit India, waaronder poorten uit Indonesië en kapstokken uit Thailand. Unieke handgemaakte woonaccessoires zoals glaskralengordijnen uit India voor de deur of schuifpui. Veel houten accessoires, zoals decoratieve beeldjes, dienbladen en kaasplanken. Sfeervolle kaarsenhouders, windlichten en waxinehouders in de winkel / showroom in De Kwakel (open van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 15:00 uur), vlakbij Uithoorn en Aalsmeer.

[begin]