· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Boeddha beelden van massief brons

29 sep 2023

Grote boeddha beelden van massief brons

India, het land dat bekendstaat om zijn diepe spirituele wortels en rijke artistieke tradities, herbergt een schat aan prachtige Boeddha beelden. Deze beelden vormen een essentieel onderdeel van de Indiase cultuur en religie, en ze zijn doordrenkt met betekenis en symboliek. We hebben er een aantal uitgekozen, waarbij ook een paar grote, zware en kostbare bronzen beelden. Ze hebben een mooie plek in de winkel waar je ze allemaal kunt bekijken.

Boeddha beelden webshop

Boeddhabeelden

Boeddhabeelden hebben een tijdloze aantrekkingkracht op iedereen die zichzelf en zijn/haar spirituele kant wil ontdekken.
Boeddha, de stichter van het boeddhisme, wordt vaak afgebeeld in diverse houdingen en gedaanten. Een van de meest opvallende is de liggende Boeddha. Deze beeldhouwwerken, zoals de beroemde Liggende Boeddha in de Wat Pho-tempel in Bangkok, stralen rust en sereniteit uit. De liggende houding symboliseert het moment van Boeddha’s parinirvana, zijn overgang naar het nirvana na zijn dood. Het roept een gevoel van kalmte en innerlijke vrede op, wat een centraal element is van het boeddhisme.

liggende boeddha

Een andere prominente Boeddha figuur is de staande Boeddha. Deze beelden vertegenwoordigen vaak Boeddha tijdens zijn predikingen en onderwijzingen. De staande houding drukt kracht en vastberadenheid uit, en het symboliseert Boeddha’s missie om het pad naar verlichting aan anderen te onderwijzen. Een opmerkelijke staande Boeddha is de Grote Boeddha van Bodh Gaya, die majestueus staat op de plek waar Boeddha verlichting bereikte onder de Bodhiboom.

Brons

De Boeddha beelden zijn gemaakt van massief brons. Brons is een legering van koper en tin en wordt vaak gebruikt voor beeldhouwwerken vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het proces van het maken van bronzen beelden is ingewikkeld en vereist vakmanschap. Het begint met het maken van een wasmodel, dat vervolgens wordt omhuld met een gipsen mal. Nadat de was is verwijderd, wordt gesmolten brons in de mal gegoten en wordt het beeld zorgvuldig afgewerkt en gepolijst. De resulterende beelden hebben een verbluffende glans en detailniveau, wat bijdraagt aan hun artistieke aantrekkingskracht.

liggend boeddha beeld van brons

Ganesha

Ganesha, hoewel niet de Boeddha zelf, is een andere opvallende figuur die vaak in verband wordt gebracht met Boeddhistische en Hindoeïstische tradities. Als de god van wijsheid en kennis, wordt Ganesha vaak afgebeeld met een olifantenhoofd en een vriendelijke uitstraling. Zijn aanwezigheid in tempels en heiligdommen dient als een zegen en een bron van inspiratie voor zoekers van spirituele verlichting.

ganesha

De Boeddha beelden uit India zijn niet alleen artistieke meesterwerken, maar ook krachtige symbolen van spiritualiteit en innerlijke vrede. Ze herinneren ons eraan dat de zoektocht naar verlichting en het streven naar innerlijke rust universele menselijke waarden zijn. Deze beelden dienen als inspiratiebronnen voor miljoenen mensen over de hele wereld en blijven een belangrijk deel van India’s culturele erfgoed. Ze vertegenwoordigen de tijdloze boodschap van compassie, mededogen en spirituele groei die de Boeddha heeft overgedragen aan de wereld.

boeddha en Ganesha uit India

Winkel in oosterse sferen in De Kwakel

Kom de boeddha en ganesha beelden bekijken in onze winkel, waar je nog veel meer inpiratie kunt opdoen bij het uitkiezen van je favoriete oosterse woonitems.

[begin]