· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

11 jun 2019

hoge boomwortel tafel met krukken van teakhout – Indonesie

teak boomwortel tafel

Tafels met stoelen van een boomwortel

Deze unieke teak wortel tafels, en krukken of stoelen zijn handgemaakt in kleine dorpjes op Java, Indonesië, van de wortels van een teakboom. Ze zijn grillig gevormd met unieke natuurlijke vormen. De tafel is 110 cm hoog en wordt verkocht als set met vier stoelen of krukken, met een hoogte van 75 cm. Ook te gebruiken als bartafel. Wanneer u de tafel of stoel los wilt kopen, neem dan contact met ons op.

Bekijk de boomwortel tafels in de webshop

Deze teakhouten meubels zijn vol van karakter, rotbestendig en duurzaam. Geschikt voor binnen en buiten, elk stuk is volledig uniek en gevormd door de natuurlijke wortelvorming. Het hout “leeft”: het heeft mooie natuurlijke diepe kleurtinten. Naast (bar)tafels en stoelen hebben we ook prachtig gevormde bankjes en kunstobjecten.

Al het teakhout dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van onze teakhouten meubels is afkomstig van duurzame, door de Indonesische overheid gecontroleerde plantages, met strikt beleid met betrekking tot de omvang en kwantiteit van gekapt teakhout en jaarlijkse herbeplanting.

Teakhout is het beste hout voor tuinmeubilair, maar komt natuurlijk ook binnen goed tot zijn recht.

Een natuurlijk gevormde tafel met de “oerkracht” van een boom

boomwortel tafel Indonesie

Teak hout

Teak is een houtsoort die voornamelijk groeit in tropische omgevingen. Het gedijt alleen op locaties met natte en droge seizoenen. De boom groeit snel en kan op gunstige locaties tot 45 meter hoog worden. De teakboomstam kan een diameter van meer dan een meter krijgen.
Het is een harde, zware boom met een ruwe schors die extreem duurzaam is en bestand tegen vocht en uitdroging, door het oliegehalte van het hout. Deze natuurlijke oliën beschermen de boom tegen de effecten van zon, regen, sneeuw of vorst ​​zonder te rotten, barsten of kromtrekken. Ook zorgt het voor bescherming tegen insecten, bacteriële ziektes, schimmels en bosbranden. Teakhout heeft ook als unieke eigenschap dat het geen roest of corrosie veroorzaakt wanneer het in contact komt met metaal.

Teak hout buiten gebruiken

Buiten zullen teakhouten meubels van nature verouderen en krijgen daarbij een prachtige zilvergrijze uitstraling. Er is vrijwel geen onderhoud vereist. Het is net waar je van houdt, je kunt ze met olie behandelen voor een meer glimmende look, en diepere kleuren, of je kunt ze natuurlijk laten verouderen. Bij niet-gekleurde olie zal het hout diep roodachtig bruin worden. Voor een andere look kun je een olie met een kleurtint gebruiken.

Er is een bekwame vakman / kunstenaar voor nodig om een massieve teak wortel om te vormen tot een mooi en praktisch, en comfortabel meubel. Voor deze lichting van tafels, krukken en bankjes hebben we de allermooiste exemplaren uitgezocht.

hoge boomworteltafel teakhout

Meubilair van teakhout: oogsten van de teakwortel

Wanneer teakbomen worden geoogst, blijft er onder de grond een wortel over, die enkele meters of meer breed kan zijn. Deze wortels worden verwijderd voor gebruik in meubels en ambachtelijke productie, zoals kunstobjecten. Voor een tafel is het deel van de wortel vanaf de basis van de boom nodig. Zodra de wortels eruit zijn, wordt het gebied opnieuw beplant met teakbomen die 40 tot 80 jaar groeien voordat de volgende oogst plaatsvindt. Dit proces wordt van overheidswege begeleid en gecontroleerd. De verkoop van teak is economisch belangrijk in Indonesië en het is in het belang van het land om het proces op een georganiseerde en duurzame manier te beheren.

[begin]