· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

29 nov 2023

Lamp aan, lamp uit :) – het effect van een lichtbron bij mozaïeklampen en filigrainlampen

De ‘Before’ en ‘After’ van een lamp met en zonder lichtbron, vooral in het geval van mozaïeklampen en filigrainlampen: regelmatig krijgen we een mail van een “teleurgestelde” klant, die de doos geopend heeft, en niet de kleuren ziet, die op de foto zo mooi waren. We hebben het dan over een mozaieklamp, waarbij op die foto de lichtbron de mooie kleuren door de stukjes glas laat zien. Zonder lamp is het cement wit, en komt er geen licht door het glas. Dat laatste wordt al anders als je de lamp in daglicht ophangt, maar natuurlijk helemaal wanneer je de lamp erin draait.

Ah, de mysterieuze transformatie die plaatsvindt wanneer een lamp een gloeilamp ontmoet – het is als het verschil tussen een rockster op het podium en diezelfde rockster zonder microfoon 😉

Collectie oosterse lampen

Mozaïeklampen

Stel je voor: daar staat de majestueuze mozaïeklamp, schitterend, bedekt met een glinsterende regenboog van stukjes glas of steen, als een kunstwerk op zich. Maar, zonder een gloeilamp erin is deze lamp als een lege disco zonder muziek – het ziet er allemaal leuk uit, maar er gebeurt gewoon niet veel!

mozaiek - kleurrijk glas - bol hanglamp

(bovenstaande lamp is de Ibiza bol hanglamp met gekleurd glas mozaïek (25 cm))

Wanneer er een straal zonlicht op schijnt, begint de magie al: de stukjes glas beginnen licht door te laten en lichten subtiel op, ook zonder dat de lichtbron is ingeschakeld. Schakel je dan de gloeilamp / ledlamp aan: BAM! De lamp straalt, de kleuren dansen en spelen met het licht, en ineens is het als een carnaval voor je ogen. Die mozaïeklamp wordt dan het stralende middelpunt van je kamer!

Filigrainlampen

Bij de oosterse lampen met gaatjespatroon geldt een zelfde metamorfose met lichtbron. Stel je voor dat je een filigrainlamp hebt – zo’n fijn kunstwerk van metaal dat eruitziet alsof het door een genie met een lasbril is ontworpen. Deze lamp is als een gespannen atleet voor een wedstrijd: vol potentie, maar nog niet in actie!

En dan, voeg je een lampje toe. Plotseling worden alle fijne details zichtbaar. Het filigrain onthult zijn geheime patronen, en het licht danst door de openingen als vuurvliegjes op een zomeravond. Het is alsof de lamp zegt: “Je dacht dat ik gewoon een mooi stuk metaal was? Laten we wat magie toevoegen!”

Magie………

Dus ja, het is echt van belang om te zien hoe een lamp eruitziet met én zonder een lichtbron, en eigenlijk vooral bij mozaïeklampen, omdat de kleuren zo anders gaan spreken. Want laten we eerlijk zijn, zonder het licht is het gewoon een stukje kunst, maar met het licht is het een betoverend spektakel!

Alle lampen met en zonder lichtbron bekijken? Kom langs in onze winkel in oosterse sferen in De Kwakel.

Collectie oosterse lampen

filigrainlamp - wit - goud

[begin]