· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Marokkaanse schalen

11 mrt 2022

Marokkaanse gedecoreerde schalen & borden uit Safi

In de Marokkaanse cuilinaire cultuur is de pesentatie van voedsel belangrijk, zoals op deze kleurrijke geglazuurde schalen & borden met patronen !

Het populairste recept “couscous” is een gerecht dat vaak wordt geserveerd op een grote Marokkaanse aardewerkschaal en gedeeld met iedereen aan tafel. Het kleurrijke servies, met de Marokkaanse dinerborden, zijn gedecoreerd met zowel Berber als Arabische motieven en zijn afkomstig uit Safi (Zafi).

Bekijk de schalen

Safi is dé pottenbakkers stad voor handgemaakt keramiek & aardwerk pronkstukken voor op tafel. Prachtig kleurrijk geglazuurd servies en met de hand beschilderd, echt een lust voor het oog! Passend bij een kleurrijke Bohemian tafelstyling , bij een “Bohemian bruiloft” (maar dan niet Grieks ;)) of een nonchalante campo (landelijke) Ibiza stijl BBQ.

Blauwe gegraveerde schaal voor salade’s & Marokkaanse hapjes

Al die warme Marokkaanse glazuur tinten matchen bij de bekende ingrediënten uit de Marokkaanse keuken, zoals aubergine, tomaten, pruimen, lamsvlees, amandelen, saffraan en koriander. Een heerlijk stoofgerecht in een tajine of een Harira soep (op basis van tomaat, linzen en kikkererwten gekruid met “ras el hanout”) serveer je elegant op een diepe schaal waaruit iedereen kan opscheppen (vele gerechten worden traditiegetrouw met de handen gegeten). Voor een traditioneel Marokkaans diner worden een heleboel schalen in allerlei kleuren en vormen gebruikt, achtkantig of rond gevormd.

Marokkaanse diepe ronde kom voor (pasta)salade of fruitschaal

Wist je dat het Noord-Afrikaanse couscous gerecht sinds december 2021 op Unesco’s lijst met immaterieel cultuur erfgoed terecht kwam? Met een bijzonder uitgebreide beschrijving: ‘De kennis, vaardigheden en praktijken, gerelateerd aan de productie en consumptie van couscous.’ Het erfgoed betrof, legde Unesco uit, meer dan alleen de pasta of de uiteindelijke gerechten, maar het complete stelsel van tradities en gewoonten eromheen: het rollen en drogen van de piepkleine semolinapastakorreltjes; de gewoonte het op vrijdag en bij feesten en begrafenissen met een groep te eten; de etiquette en gebaren die daarbij horen; het Marokkaanse aardewerk, de tradities en de pan.(Bron “De keukenwijsheid van Nadia Zerouali”, artikel uit De Volkskrant – ovv Hiske Versprille, 4 maart 2021)

Ibizaronde diepe kom of bowl Berber design/ Bohemian servies gekleurd met patronen

Aardewerk uit Safi

Safi, is een oude charmante stad waar de oudste & grootste pottenbakkers traditie wordt nageleefd. Dit is belangrijkste handelsstad in Marokko als het om aardewerk & keramiek gaat. Het ligt in westelijk Marokko, gelegen aan de Atlantische Oceaan ten westnoordwesten van Marrakesh, op de vlakte van Abda. Het is de hoofdstad van de regio Doukala-Abda en de gelijknamige provincie Safi.

Wil je een ronde diepe schaal, handig voor je pasta, salade of fruit op te leggen? Of ben je op zoek naar een decoratieve schaal, met gegrafeerde patronen? Of een nog diepere schaal, voor de maaltijd soep? Of wil je de schaal aan de muur hangen?

Bekijk de schalen

Ibiza

Liever een bezoekje in de winkel ipv de webshop?

Dat kan – je bent van harte welkom! Online shoppen is leuk maar soms wil je de producten toch liever in het echt bekijken! Wij zijn open van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 15:00 ’s middags. Bewonder onze oosterse lampen, diverse Bali styling woonitems, handgemaakte Marokkaanse waskommen & servies zoals schalen en borden, gerecyclede eco buitenkleden, India kasten met bijzonder mooi houtsnijwerk, sierkussen en Boho loungekussen & Ibiza styling in de winkel in De Kwakel Uithoorn! Hier kun je nog veel meer prachtige handgemaakte items uit Bali, Thailand, Indonesië, India en Marokko bewonderen!

[begin]