· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

oosterse buitenlamp!

04 jul 2018

DIY buitenlamp project: solar grondlamp (?) in oosterse lantaarn!

Bij het gebruik van de orientaalse lantaarns als buitenlamp, zijn er veel verlichtingsmogelijkheden. Zo kun je een led campinglamp in de lamp plaatsen die ook dimbaar is voor de juiste sfeer. Deze mobiele campinglampjes zijn in diverse vormen op de markt, en vaak zeer voordelig geprijsd.

Andere verlichtingsmogelijkheden zijn een led kaars, stompkaars, of grote waxinelichtjes voor buiten, maar die geven vaak net niet voldoende licht. Ook leuk is zo’n led lamp op batterij met een trekkoordje, die je erin kunt hangen. Maar…. voor in de tuin (of op de camping?) hebben we dan natuurlijk het liefst een solar lamp optie, wel zo milieuvriendelijk!

buiten lampjes

Solar lamp

Het probleem met een solarlamp in deze lantaarn is dat een solarpaneel binnenin de lamp onvoldoende zon krijgt om op te laden. Nu zijn er wel lampjes op de markt, waarbij het zonnepaneeltje los van de lamp zelf is, en dus buiten de lamp is te plaatsen. Het zonnepaneel is dan niet geïntegreerd in de lamp, maar wordt apart gemonteerd. Dat is zeker een goede optie !
diy schroef solarlamp

Solar grondspot in buitenlamp?

We kwamen bij het uitproberen van diverse buitenlampjes uit bij een led grondspot, o.a. te koop bij de action. Niet zo voor de hand liggend voor in een buiten hanglamp, maar wat bleek: deze lamp past in de schroef die bovenin de de lantaarn zit! Even draaien en het past precies, het lijkt er voor gemaakt! Zo kun je deze lampen gebruiken als grondspot in de tuin, en als ze opgeladen zijn in de orientaalse buitenlamp draaien. Voor extra veel sfeerlicht kun je er dan twee in de lamp plaatsen, eentje gedraaid in de schroef bovenin de lamp en de andere onderin, op het opzetplaatje in de lamp. Zie de foto’s.

Het is die tijd van het jaar dat alles naar buiten moet kunnen!

Een simpele oplossing is een glaasje met daarin een stompkaars of waxinelichtje, of deze ledlamp in een glazen houder (gekocht bij kruidvat, wordt verkocht als led solarlight balkonlamp, zie foto), waar ook een kaars in kan worden gezet.

kaarslamp of grondspot voor oosterse buitenlamp

Instant Oosterse en bohemian sfeer in je tuin

De orientaalse lantaarns zijn verkrijgbaar in twee maten, in zilver en antiek grijs/zilver. Wanneer je ze buiten hangt zullen ze in de loop der tijd gaan oxideren en zal een roestig effect ontstaan. Dit moet je natuurlijk wel mooi vinden! Wanneer je daar niet van bent gecharmeerd, gebruik dan een buitenlak, een matte blanke lak voor metaal, die verkrijgbaar is bij de bouwmarkt.

Het is sfeervol om de lamp vlakbij de muur (van huis, schuur of garage) te hangen, zodat de oosterse patronen mooi tot hun recht komen. Het geeft dan zoveel meer sfeer dan de reguliere tuin led lampen, net die sfeer die je nodig hebt, wanneer je op zwoele avonden nog even in de tuin zit. Zo heeft je tuin ook ’s avonds en ’s nachts nog een bohemian sfeer!

oosterse lampen in de tuin

bohemian stijl in de tuin

Bekijk deze lantaarns in de webshop

[begin]