· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Een glaskralengordijn is niet zo maar een vliegengordijn

12 jul 2013

Een glaskralengordijn is niet zo maar een vliegengordijn

Glaskralengordijnen kun je niet vergelijken met de bekende kleurrijke gordijnen van plastic kralen die je tegenwoordig veel ziet bij de bekende warenhuizen.

De unieke glaskralengordijnen van Interliving zijn handgemaakt van echte glaskralen en hebben een totaalgewicht van minimaal 9 kilo.

Als je het proces van het maken van een glaskralengordijn kent, begrijp je ook dat de prijs van het kralengordijn zelfs goedkoop is te noemen en je krijgt echt iets exclusiefs.

Het proces begint met het smelten van glas en het vormen van de kraal. ( foto 1 ) Als het glas nog heet is, wordt er een gaatje in de kraal gemaakt. In het kralengordijn zijn vele vormen kralen verwerkt, wat het kralengordijn bijzonder, maar ook speels maakt.

Na het produceren van de kralen gaan de kralen op transport ( 230 kilometer ) naar de plaats, waar de kralengordijnen gemaakt worden. Hier worden de kralen door Indiase vrouwen op een nylonkoord geregen.

Voor ons zou het een hels karwei zijn, maar het is onvoorstelbaar, hoe handig deze dames zijn en met hoeveel plezier zij aan een kralengordijn werken. ( foto 2 ). Elke streng van ieder kralengordijn is uniek, en in elke streng zijn 4 of 5 grote kralen verwerkt. In een gemiddeld gordijn zitten totaal zo’n 8000 kralen! Na het rijgen van 40 strengen, wordt er een belletje aan de onderkant van de string geknoopt.

De strengen worden hierna gewogen en nogmaals op lengte gecontroleerd. ( foto 3 ) Als de lengte en het gewicht klopt, worden de strengen apart verpakt in een plastic zakje.

Alle strings en het metalen ophangsysteem gaan nu in een op maat gemaakte kartonnen verpakking. Het kralengordijn is nu klaar voor een reis naar Nederland van ongeveer 6500 km.

Als het kralengordijn bij je hangt en het licht erop valt, zal je door de sprankelende kleuren een vrolijk gevoel krijgen en je een beetje in het mystieke India wanen!

[begin]