· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

23 apr 2020

Handgemaakte deurmat van organische kokosvezels; van kelim tot etnisch en geometrisch ontwerp

Handgemaakte kokos deurmat met originele afbeeldingen en vrolijke patronen of teksten zorgen voor een vrolijk en welkome entree! De robuuste kokosmatten zijn gemaakt van organische en duurzame kokosvezels. Ook zijn er plantaardige kleurstoffen gebruikt voor de kleuring. Ze zijn stevig afgewerkt met een anti slip onderkant.


Een duurzame “schoonloopmat” die je gerust bij de voordeur, gang of achterdeur neer kunt leggen om je voeten schoon te vegen.

Eenvoudig te reinigen, even uitkloppen of afborstelen met een harde borstel. Bijna te leuk om je voeten op schoon te vegen bij de deur.

Bekijk de buitenmatten in de webshop

Welke deurmatten gebruik je waar en met welk doel in huis?

De term “schoonloopmatten” wordt gebruikt voor een mat die je buiten legt voor de deur.
Bij een schoonloopmat is gekozen voor stug en stevig materiaal die zorgt voor de vuilopname.
Een droogloopmat is eerder geschikt voor binnen. Handig om vochtige vieze sporen van bijvoorbeeld vuile schoenafdrukken tegen te gaan als iemand je woning binnenkomt.

Welke materiaal is een goede keuze voor je deurmat?

Er is best wat keuze op het gebied van materiaal. Als je eenmaal weet welk type mat je nodig hebt, is het vaak makkelijker om het geschikte materiaal te kiezen. Een aantal voorbeelden zijn: kokosgaren, polyamide, vinyl en aluminium. Kokosmatten hebben een hoge kwaliteit. Je kunt er dus jaren lang plezier van hebben!

Match je mat met je interieur stijl

Deurmatten zijn verkrijgbaar in ongeveer iedere kleur, patroon, formaat en stijl. De keuze is niet reuze, maar echt overweldigend en enorm! Naast de keuze voor duurzaam en verantwoord, wil je dat hij ook een beetje matcht bij de (kleuren) van je interieur. Kies je voor een bijpassend exemplaar in de stijl van het kleurenpalet van de woonkamer of wil je de gang juist een stoere touch geven?

Een deurmat die past bij je interieurstijl:

– We hebben een hippie power deurmat, een vrolijke & kleurrijke mat in een echte “Hippy stijl look”
deurmat met kleurrijke hippy stijl patronen
Kokosmat in hippy stijl voor bij de deur - duurzame schoonloopmat - deurmat

– Of kies je voor een elegante deurmat met tegelpatronen in grafische afwerking, matcht goed bij een mediterraanse woonstijl

deurmat met grafische donker blauwe tegelpatronen
Kokosmat in hippy stijl voor bij de deur - duurzame schoonloopmat - deurmat

– Een echte “entreetopper” is deze schoonloopmat met geometrische ruitpatronen in kelim stijl, aansluitend bij je eclectic woontrend. Ook verkrijgbaar in een extra dikke versie

Buitenmat met kelim patronen van kokosvezels
schoonloopmat met ruit patronen kelim stijl - vintage kilim look
Buitenmat tapijtstijl: extra dikke kokosmat met vintage kelim patronen


– Een leukerd is ook deze kokosmat met botanische palmblad motieven voor planten liefhebbers

Palm leave of grafisch palmblad schaduw patroon voor een botanische look in huis
kokosmat met palmblad patronen - jungle stijl - botanische groene woontrend

– Een sfeervolle buitenmat met kleurrijk Suzani design: tip voor de boho stijl woonfans.

Buitenmat met kleurrijke Suzani patronen – Boho stijl
suzani mat - borduurwerk look - handgemaakt uit India - kleurrijke Boho buitenmat van koksvezel

Kies een deurmat die past bij je gebruiksdoel & je interieur

Stel jezelf de vraag “Wat is voor mij een goede deurmat?” Wil je een praktische buitenmat met schrapende of borstelende functie? Of kies je voor een stijlvolle mat die qua kleur en afwerking past bij je interieur? Wij vinden beide vragen even belangrijk: een deurmat dient zowel functioneel als mooi zijn. Daarnaast vinden wij een “duurzaam en fairtrade” keurmerk een toegevoegde waarde voor je leefomgeving. Kies nu voor een stevige kwaliteit borstelmat die tegen een stootje kan, goed reinigt en waar je vrolijk overheen kunt lopen….

– Leuke deurmat met tekst, een qoute “Life’s a beach” voor “strand liefhebbers en surf- of kite dudes”

deurmat voor bij je strandhuisje of Ibiza interieur met tekst
Kokosmat in Ibiza strand stijl voor bij de deur - duurzame schoonloopmat - deurmat

Hoe wordt je deurmat gemaakt en waarvan?

Deze mooie duurzame deurmatten worden van kokosvezels gemaakt. Kokosvezel is een taaie en stugge plantenvezel afkomstig van de bast van kokosnoten. De vezel wordt onder meer gebruikt voor borstels en matrassen. Kokosvezel zit in de pulplaag tussen de harde kern van de noot en de buitenste schil. De bruine vezel is afkomstig van rijpe noten en wordt onder andere gebruikt voor matten.

Deze kokosvezel is een cellulosevezel en is dikker dan de andere cellulosevezels, zoals katoen en vlas. De vezel is hol, heeft dikke wanden en is recht en glad van vorm. Tijdens het rijpen wordt op de cellulose een laagje lignine afgezet waardoor de vezels hard en bruin wordt. De kokosvezel verschilt door de het hoge lignine gehalte van vlas en katoen en is daardoor stugger en sterker. De vezel is goed bestand tegen vocht en net als de andere cellulosevezels slecht bestand tegen zuren.

Tijdens het verwekingsproces worden machines gebruikt voor de winning van kokosvezels die de noot verbrijzelen en zo de vezellaag vrij maken.
Hierna wordt de schaal met bruine vezels in stromend water gelegd om de vezels los te maken van de bast. Tegelijkertijd zwellen ze en worden ze soepeler.
De gereinigde vezels zijn klaar om verwerkt te worden. Er is een biologisch proces ontwikkeld om de vezels uit de pulp vrij te maken zonder het milieu te belasten. Deze technologie werkt met enzymen. De vezels kunnen op weefmachines verwerkt worden en geverfd.
Bruine kokosvezel wordt gebruikt in matten, borstels, matrassen en zakken. Een grote hoeveelheid wordt gebonden met rubber en gebruikt als isolatie in auto’s en andere voertuigen. Het grootste deel van de witte vezel wordt garen en touw. Hiervan worden onder andere kokosmatten geweven.

– Puppy love – voor hondenliefhebbers een schattige deurmat, een vrolijk hondje voor in huis.
deurmat met zwarte afbeelding van een “doggy love home stijl”
Kokosmat met honden afbeelding voor bij de deur - duurzame schoonloopmat - deurmat met puppy mopshondje Pug Love

De winkel van Interliving bezoeken

Bezoek onze winkel met kleurrijke showroom in De Kwakel: pin aanwezig! Hier hangt ook onze grote collectie sfeerverlichting in oosterse stijl, zoals filigrain (open gaatjeslampen) en glasmozaïek hanglampen, tafellampen, wandlampen, vloerlampen en plafondlampen. De hele collectie sierkussens, vloerkussens, zitkussens of buitenkussens voor de loungehoek is hier te bekijken. Alles in oosterse stijl met een bohemian mix. Bijzondere houten meubelen met divers houtsnijwerk uit India, waaronder poorten uit Indonesië, en kapstokken uit Thailand. Unieke handgemaakte woonaccessoires zoals glaskralengordijnen voor de deur of schuifpui, dienbladen en waxinehouders in de winkel / showroom in De Kwakel (open van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 15:00 uur), vlakbij Uithoorn en Aalsmeer. Bel ons even om een afspraak te maken dan staan we voor je klaar: 020-6893496

[begin]