· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

25 dec 2018

Industrieel oosters bohemian oftewel industrial chic – met een gemetselde stenen muur

indiase / oosterse kast voor stenen muur

Een bakstenen muur in huis geeft meer dan alleen contrast. Het is soms net dat rauwe en sfeervolle “randje” dat je interieur nodig heeft. Met natuursteen geef je karakter, warmte en rust aan dat deel van de kamer. En…. met het contrast van zo’n muur geef je tegelijkertijd een podium aan een favoriet interieuritem, zoals die mooie vintage Indiase kast.

Bekijk deze Indiase kast / dressoir in de webshop

Ultieme combi van vintage, industrieel en oosters, Indiaas

Onze vintage Indiase meubeltjes met blue washed verf staan prachtig bij de oranje/rode kleuren van een gemetseld muurtje. De rood bruine tinten in de kleur van het hout tussen de verf door sluiten aan bij bij de kleur van de muur. De muur en de kast vormen zo een organisch geheel, terwijl het blauwe van de kast heel mooi uitkomt, en net dat beetje kleur geeft wat nodig is. Een stoere, industriële look en toch elegant: De ultieme combi van vintage, industrieel en oosters waar wij zo van houden!
indiase console

Bekijk deze Indiase kast / dressoir in de webshop


Nieuw of oud huis

Woon je in een nieuw huis en is er nergens een bakstenen muur? Je kunt natuurlijk een bakstenen muurtje voor een (deel van de ) muur metselen, of je kunt kiezen voor het gebruik van “steenstrips”, te koop bij iedere bouwmarkt en bij speciaalzaken. Deze steenstrips met natuursteenlook kunnen doorgaans door het lichte gewicht op bijna elke ondergrond gebruikt worden.

Wanneer je in een oud huis gaat wonen waar wel een bestaande muur van bakstenen aanwezig is, kies je eerst voor de juiste behandeling. Borstelen met een staalborstel (mondkapje voor het steengruis!) en schoonmaken met wat water en azijn. Afwerken kan met een gevelcoating, of een ander transparant fixeer / impregneermiddel. Ook kun je kiezen voor transparante epoxy coating. Een goede tip: Lijnolie kun je hiervoor ook gebruiken! Je geeft hiermee een diepe, warme uitstraling en het is 100% natuurlijk en heel goedkoop!

Een gemetseld muurtje past niet alleen in de woonkamer of slaapkamer, maar ook in de badkamer!

Industrial Chic

Het hergebruiken van oude structuren, muren en materialen is een tijdloze trend bij architecten en interieur designers. Het organische karakter van een stenen muur staat voor imperfectie: dit is waar het bij de industriele woonstijl om gaat! De “imperfectie” van niet “weggewerkte” stalen buizen, stucwerk of grove vloeren.
Indiase boekenkast blauw stenen muur

bijzettafeltjes setje mangohout
Vintage, maar ook klassieke houten meubels kun je laten “stralen” voor zo’n muurtje. De industriele sfeer kun je verder benadrukken met industriele woonitems zoals de mangohouten bijzettafeltjes met ijzer.

Wanneer de muur een groot oppervlakte beslaat, kun je het onderbreken met een mooie vintage wereldkaart op houten panelen, of op een rol op canvas. Zie ook het inspiratie artikel over de happy wall , of bekijk de mooie bruine vintage landkaart op 3 panelen.


Wereldkaart in een industrieel en bohemian interieur

Een mooie vintage wereldkaart is een mooi bruggetje tussen een industrieel en bohemian interieur, en staat prachtig op een ruige gemetselde stenen muur:

wereldkaart vintage op stenen muur (klik op de foto om naar het product te gaan)

zwarte wereldkaart - vintage (klik op de foto om naar het product te gaan)

[begin]