· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

17 feb 2024

Balans in huis met terracotta roze & mauve trendkleuren en houten Ibiza kast & raffia lamp met eco design woonaccessoires


Voor een kleur kiezen: daar moet je een beetje lef voor hebben!

Vooral als het een beetje een uitgesproken kleur is, is het soms lastig te overzien of je de balans en rust in je woonruimte behoudt. Kies je voor de huidige trendkleuren op je muur, zoals hier op de foto voor terracotta roze met mauve paars, dan zijn er een aantal tips om er een mooi en rustgevend geheel van te maken!

Het gaat dan om de balans. Je hoeft echt niet alleen wit en beige als hoofdkleur te gebruiken om het rustig te houden. Onrust ontstaat eerder door te veel spullen en rommel dan door een gedurfde kleurkeuze in je interieur.

Eyecatcher: Indiase Kasten met houtkleur

Veel kasten uit India hebben prachtige oude verweerde kleuren. We hebben ook kasten die naturel binnen komen, zoals deze Ibiza kast van mangohout. (foto bij het artikel). Deze natuurlijke houtkleur heeft veel kleurschakeringen, en vormt zo eigenlijk een beetje een (warme) “verbinding” met de twee gekozen hoofdkleuren van de muren. (terracota en paars)

Deze kast combineert op zijn beurt weer prachtig met de raffia hanglamp: allebei warme natuurtinten! Wanneer je deze natuurtinten blijft gebruiken, in nog wat meer accessoires of meubel elementen, vormen de roze en paarse muren een prachtig, warm, maar ook rustgevend decor.

Je huis straalt gezelligheid en sereniteit uit omdat het in harmonie is. Op deze manier zijn je meubels, decoratieitems en kussens de basis en de balans; in plaats van je muren. Wanneer de volgende trendy kleuren eraan komen, kun je gaan overschilderen terwijl je toch rust behoudt. Hoogstens verhuist er dan een terrakleur kussentje naar de slaapkamer, en wissel je die in voor een kussen die dan beter “blendt” met de nieuwe kleur op de muren.

Combineer deze natuurlijke hanglamp met meer eco producten met natuurlijke kleuren van organische materialen, zoals een praktische rotan opbergmand en andere woonaccessoires. Met daarbij pastelkleurige, cremekleurige of zacht terra/roze kussenhoezen.

Original Home

Deze kussenhoezen (zie hieronder) van het groene interieur merk Original Home zijn gemaakt van gerecycled katoen. Dit “afvalkatoen” is afkomstig van overgebleven katoenvezels uit de katoenindustrie in Indonesië. Ook heel leuk zijn de kussens van bananenblad: het perfecte “natuur statement” op je bank of stoel!

eco kussenhoes van Original Home in de webshop


vierkanten kussenhoezen van kleurig gerecycled katoen - eco design uit Bali

een Ibiza kast van mangohout in de webshop

een hanglamp van raffia of rotan in de webshop


naturel kleurige rotan lampen uit Bali

In onze winkel in de De Kwakel kun je collectie hanglampen bekijken en hier staan ook verschillende eye-catchers: Van Ibiza kasten uit India, tot grote vloerlampen en Indiase deuren. Je kunt alles hier komen bekijken zodat je jouw favoriet kunt uitzoeken. En meteen andere inspiratie opdoen voor je woonruimte. Bekijk bijvoorbeeld onze collectie Marokkaanse lantaarns of praktische kapstokken en muurhaken.


Original Home kussenhoezen rechthoekig / langwerpig van kleurig gerecycled katoen - eco design uit Bali

[begin]