· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Oosterse badkamer

30 mrt 2020

Oosterse badkamer – sfeer en warmte

Wie heeft gezegd dat in een badkamer witte tegels met een witte wasbak de boventoon moeten voeren?

Natuurlijk, wit staat voor hygiëne en een ruimtelijk effect. Maar het is net zoals bij de witte muren die ineens de norm werden, al dan niet onder invloed van ’s lands meest bekende designer Jan des Bouvrie: het gaat vaak ten koste van de sfeer!

Want net zo belangrijk is warmte en sfeer, ook of nee, zeker in de badkamer! Er zijn dan ook steeds verschillende en terugkerende trends die een beetje warmte in de badkamer brengen. Denk aan muren van leisteen, het gebruik van planten in de badkamer en het gebruik van kleurrijke mozaiek tegeltjes.

Zeg nou zelf: thuis wil je niet het gevoel hebben dat je in de “camping doucheruimte” bent. Op zo’n camping is het met het oog op hygiëne dan wel logisch dat alles zoveel mogelijk wit en strak is, maar thuis gelden toch andere normen, thuis schep je je eigen sfeer!

Producten bij dit artikel (foto):

Oosterse sfeer in Wellness resorts

De opkomst van de wellness resorts draagt daar ook aan bij: in de inrichting van saunacomplexen wordt veel gewerkt met warme contrasten, en veel wellness centra kiezen voor een oosterse stijl. Zo zien we heel veel Indiase poorten als entree voor een sauna. Die oosterse lijn wordt vaak doorgetrokken in de accessoires, maar ook in de sfeervolle verlichting.

Massief hout in de badkamer

Wanneer hout je een warm een knus gevoel geeft: waarom dan niet ook in de badruimte? Met een massief houten badkamermeubel geef je een warm contrast met de stenen muren en tegels.

Het gaat om dit contrast van strak met warm & gezellig. We merken dit aan bepaalde keuzes van klanten. Bijvoorbeeld welke kraan ze bij die leuke kleurrijke Marokkaanse waskom uitzoeken. Een nostalgisch bronzen kraantje of juist een strakke mengkraan van chroom?

badkamermeubel hout

De meeste meubelen die verkopen zijn gemaakt van mangohout. Mangohout is goed gedroogd hout, en daardoor geschikt voor een natte ruimte. Een geverfd badkamermeubel kan wel een transparante lak gebruiken, zie onderhoud van mangohouten meubelen

In dit artikel staan opstellingen van twee verschillende badkamerstijlen. De combinaties zijn eindeloos. Kies je voor een vrolijke frisse sfeer, met accenten van glasmozaiek, in een aqua kleurstelling? Of ga je voor een Ibiza style white wash badkamermeubel uit India met bijpassende spiegel van lotus houtsnijwerk?

bohemian-aqua-blauw-voor-badkamer

Producten bij dit artikel (foto):

Natuurlijke accenten

marokkaanse waskom
Het geeft veel sfeer wanneer je met natuurlijke accenten werkt, zoals een houten “boomstam” blad voor onder de wasbak, of rieten manden of toilethouders. Ook heel mooi: grey wash badkamermeubeltjes tegen een stijlvolle grijze leistenen muur, met mooie groene planten.

Onze Marokkaanse waskom van gegraveerd messing is echt iets heel bijzonders, en geeft naast een romantisch 1001 en 1 nacht gevoel ook een beetje “bling bling” in de badkamer!


Waskom van Gegraveerd messing (geelkoper)

marokkanse waskom van messing

[begin]