· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Scandi boho, Basic white, Japandi....

02 feb 2023

Scandi boho, Basic white, Japandi: oftewel licht en natuurlijk wonen!

Witte en lichte woonkamerideeën raken nooit uit de mode. De combinatie van witte muren en naturel eiken of mangohouten meubelen is een klassieker: eentje die echt nooit uit de tijd raakt. Ruimtelijk, licht, natuurlijk: je voelt je er prettig bij! Of je daar nu strakke zwarte tafeltjes, kleurrijke kussens, Oosterse tapijten, of droogbloemen aan toevoegt, dat bepaalt jouw stijl!

Er zijn een aantal woonstijlen “trending” die die lichte, of witte stijl als kenmerk hebben. Hieronder drie voorbeelden:

Japandi design

Een lichte woonstijl, maar wel met strakke zwarte tafeltjes? Of andere duidelijk omlijnde structuren zoals dunne zwarte kozijnen? Dan ga je waarschijnlijk de richting op van “Japandi design”: een minimalistische woontrend waar het “strakke lijnenspel” een van de kenmerken is. Japandi design is de combinatie van Scandinavische functionaliteit en Japans rustiek minimalisme. Het is beïnvloed door de oude Japanse filosofie van wabi-sabi, een manier van leven die waarde hecht aan langzaam leven, tevredenheid en eenvoud, en de Scandinavische praktijk van hygge, die comfort, gezelligheid en welzijn omarmt. Japandi design staat voor strakke lijnen, heldere ruimtes en lichte kleuren.

Scandi boho

Scandi boho: een Scandinavische lichte woonstijl, gecombineerd met “bohemian” elementen en accessoires. Eigenlijk een Scandinavische stijl maar dan niet “koel” maar juist warm! Het gebruik van ecovriendelijke, natuurlijke materialen, mooie warme vloerkleden en kamerplanten is de overlap in deze woonstijlen. Ook het gebruik van macrame en rotan of jute lampen zie je veel in deze woonstijl. Of wat dacht je van onderstaande boomkapstok met kale houten takken?

boomkapstok aan de muur voor de kinderkamer

Wandkapstok (boom) in de webshop

Je geeft wat meer sfeer en warmte in de ruimte, en het kan allemaal iets minder minimalistisch dan puur Scandinavisch. Maar: je gaat ook iets minder “los” dan de Bohemian stijl, het kleurrijke kussen wordt zo de blikvanger in plaats van deel van een bont geheel.

Basic woonstijl

Ook de basic (white) woonstijl staat voor licht, rustgevend, en het gebruik van natuurlijke materialen. Maar de naam zegt het al: bij deze woonstijl houd je het echt eenvoudig. Je wil rust in je hoofd, en je interieur moet je daarbij niet in de weg zitten 😉 Het zit hem hier echt in de details: zandtinten, off-white, zo licht mogelijk en het liefst zo weinig mogelijk accessoires. Toch hoeft deze woonstijl niet saai te zijn: zie bijvoorbeeld het “ibiza washed” kastje op de foto bij dit artikel: dit “vintage stijl” kastje heeft een licht witte tint en staat tegen een lichte muur, hierdoor wordt je blik getrokken naar het relief van het houtsnijwerk in de deurtjes: het zijn de details die het hem gaan doen!

Lotus kast in de webshop

Witte muren, off-white kussens, cremekleurige tapijten: je creëert hiermee eigenlijk een neutrale omgeving, dat zich leent voor iedere stijl, van landelijk rustiek, tot organisch of bohemian. Bovendien kennen we allemaal de ruimteverruimende en lichtversterkende eigenschappen van wit en van lichte kleuren! Naturel of white washed houten meubels, rotan lampen, een licht tapijt op een lichte vloer, je creeert hiermee echt rust en ruimte. Ook planten krijgen in zo’n lichte omgeving extra aandacht. De paar kleurrijke items kun je dan ook echt bewust uitzoeken, die geven contrast en worden echte eyecatchers.

Ook de witte filigrainlampen in onze collectie staan prachtig in deze lichte woonstijlen. Ze zijn aan de ene kant licht en neurtraal, mterwijl de luze gouden binnenkant en het sprankelende effect wanneer ze aangaan de “bohemian touch” geeft!

Witte filigrainlampen in de webshop

witte tros filigrainlampen - basic boho

Ibiza white washed lotus kastje

lotuskastje india white wash

Winkel in De Kwakel

Kom langs in onze winkel in De Kwakel, waar deze en nog veel meer interieuritems klaar staan om bewonderd te worden!

[begin]