· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

28 nov 2022

Jute touw hanglamp: de lampenkap van natuurlijk gevlochten vezelbastDe nieuwste trend in eco design: style je interieur met stoer jute touw in de vorm van een open hanglamp of lampenkap!

Jute: dit natuurlijke “golden viber” gevlochten koord van vezelbast matcht bij een minimalistisch naturel en nude interieur. Deze recyclebare eco design touwlampen creëren een warme sfeerverlichting en het is de woontrend voor een minimalistische & scandinavische styling in je huis.

jute touw hanglampen in de webshop

Jute

De ruwe plantaardige vezels worden tot een sterk en zacht glanzend materiaal gesponnen die prachtig kleuren met naturel, nude, beige, zand en grijs tinten in je interieur-kleurenpallet. Jute wordt daarom ook wel “golden fiber” genoemd, vanwege de gouden kleur en zijdeachtige glans. Het materiaal is bijzonder sterk en is een van de duurzaamste natuurlijke vezels ter wereld.

Deze robuuste strak gespannen jutelamp heeft een mooi lijnen spel en enkele modellen hebben een gevlochten macramé afwerking met knopen. Bekijk de sfeerlampen met sfeerfoto’s.

Verlichting gemaakt van jute: hanglampen van glad touw, macramé knopen en bohemian kroonluchters

bohemian hanglamp macramé van eco jute touw - sfeer verlichting in goud grijs beige zand kleuren stoer, robuust en duurzaam materiaal

De oorsprong van jute

Jute is een plant afkomstig van het Chorchorus-geslacht, behorend tot de kaasjeskruid-familie. Dit éénjarig gewas gedijt in een tropisch en vochtig klimaat. Oorspronkelijk is het afkomstig uit het gebied rond de Middellandse Zee, maar het heeft zich naar Azië verder verspreid. De belangrijkste teeltgebieden liggen in de Ganges-delta (India en Bangladesh). Vier maanden na het zaaien wordt de plant geoogst. Om jute tot een weefsel te kunnen verwerken worden eerst de jutevezels geoogst. Deze bevinden zich in de bast, tussen de schors en de stelen van de plant. Hierna legt men de planten 20 dagen in stromend water en vervolgens in bundels te te drogen, waardoor ze hun gouden kleur krijgen. Tenslotte worden de vezels eraf geplukt, gewassen, gedroogd, geolied en tot garen of touw gesponnen.

jute touw lamp - goud grijs beige zand gekleurd robuust en duurzaam materiaal

We winden er gewoon geen doekjes om, of beter gezegd geen “touwtjes”, maar deze lampen zijn een lichtend voorbeeld op het gebied van duurzame eco verlichting. Jute is 100% biologisch afbreekbaar en is makkelijk schoon te maken met een stoffer. Mooi meegenomen dat ze precies passen bij een jute vloerkleed of andere duurzame materialen zoals bamboe. Laat je inspireren welk model het beste past in jouw ruimte voor een sfeervol verlichtingseffect.

Kom langs of stuur een foto per email

Interieur tip van ons: wanneer je zeker wilt zijn dat de lamp matcht in de kamer, kom gewoon langs in onze winkel. Woon je niet in de buurt van onze woonwinkel in De Kwakel? Stuur dan een foto van je ruimte per e-mail. Wij kunnen dan een impressie maken met een paar vooraf geselecteerde lampen.

Een gekleurde bank met jute lamp

kleurrijk interieur idee - jute touw lamp - natuurlijk, stoer en gezellig van robuust en duurzaam materiaal

Jute lampen bekijken in de winkel

De hele serie jute lampen hangt bij ons in de winkel, waar je nog veel meer interieuritems kunt bewonderen, passend bij deze “eco woonstijl” trend!

jute touw hanglampen in de webshop

[begin]