· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

10 nov 2022

Jute Lampen – lampenkappen van geweven juteLampen van geweven jute: die wilden we al een tijdje in de collectie! Wij houden van lampen die een effect op de muur en de wand geven. Dit kun je bereiken door (edel) metaal te perforeren, maar er zijn duurzamere methoden om een lamp met een open patroon te maken, zoals met jute!

Jute is bovendien niet alleen sterk en duurzaam, maar ook warmtegeleidend en antistatisch – allemaal goede eigenschappen voor het maken van prachtige lampenkappen. De serie bestaat uit 6 verschillende modellen van geweven jute.

Jute lampen in de webshop

Jute: kleurvast met een warme kleur en zijdeachtig

Jute is een tropische plant die veel voorkomt in India. De meest bekende toepassing van jute is touw, maar ook kleding en natuurlijk de bekende “jute zak”. Sinds de opkomst van organisch en duurzaam wonen worden er steeds meer interieuritems mee gemaakt, zoals deze mooie en bijzondere lampenkappen! Jute heeft als belangrijke eigenschap dat het een hele sterke vezel is, maar het heeft ook nog eens een warme gouden kleur en een zijdeachtige glans. Aan de ene kant kan er dus een zeer sterk touw van worden gemaakt, aan de andere kant een fijne, zijdeachtige stof.

Bovendien is het kleurvast: een bruine, beige achtige kleur, passend in een organisch en warm interieur!

Duurzaam

De Jute plant is een duurzaam gewas die niet echt extra meststoffen en pesticiden nodig heeft, waardoor het een zeer lage koolstofvoetafdruk heeft. Het groeit snel, het duurt slechts vier tot zes maanden voordat het klaar is voor de oogst en het speelt ook een belangrijke rol bij de bescherming van planten en zaden en de beheersing van bodemerosie. Het is volledig biologisch afbreekbaar en elk deel van de plant kan worden gebruikt.

Gallerie nieuwe collectie jute lampen

Jute lampen in de webshopJute draad aan een koper plafondplaatje

We hebben gekozen voor een “flesvorm” en een “bolvorm”, geheel in de jute stijl, met een draad van jute waar de lampen mee worden opgehangen. Een bijzonder model is het model “deepansha” in deze serie, met gewelfde “ribben”, zoals deze ook in de natuur vooromen. Denk aan pompoenen, meloenen en tomaten.

De grotere modellen zijn drie trapsgewijze cylinder modellen, twee met twee lagen en een met drie lagen. De jute draad van 1,5 meter is bevestigd aan een klein koperkleurig rond plafondplaatje.

Jute lampen bekijken in de winkel

De hele serie jute lampen hangt bij ons in de winkel, waar je nog veel meer interieuritems kunt bewonderen, passend in deze “basic boho” & organische woonstijl!

[begin]