· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

De verschillende stijlen glasmozaiek van de sfeerverlichting, meubels, en waxinehouders

01 dec 2017

Sfeerverlichting en meubels met Turks of Indiaas glasmozaiek

Het glasmozaiek van de sfeerverlichting, meubels, waxinehouders en andere producten in onze webshop kun je sorteren op kleurstelling. De kleur is belangrijk, omdat dat bepaalt of het mooi bij de rest van je interieur staat.

Een andere indeling is die op “mozaiekstijl”, oftwel het patroon en de soort glasmozaiek. Omdat dit onderscheid voor klanten nog weleens onduidelijk is, volgt in dit artikel een uitleg, geillustreerd met veel afbeeldingen! We zullen hier ook naar verwijzen, voor de klanten die op zoek naar maatwerk zijn, omdat we al deze soorten en stijlen van glasmozaiek kunnen verwerken in de (panelen van de) meubels en in de sfeerverlichting en mozaiekspiegels. Wanneer je bijvoorbeeld een leuke staande lamp op deze site ziet, maar je vindt het glasmozaiek zo mooi van een wandlampje dat je hier ook gezien hebt, dan is het mogelijk om die staande lamp met dat glasmozaiek te bestellen.

Turks glasmozaïek

turks glasmozaiek
De Turkse stijl is wat veel klanten van ons “mozaiek bloemen” noemen. De stukjes glas die ingelegd zijn, zijn bij deze stijl ruitvormig. Deze ruitjes vormen de bloemen (of zonnetjes, het is net wat je er in ziet.) Er worden hier grote ronde bolvormige “glaskralen” bij gebruikt, die het hart van de “mozaiek bloem” vormen. Ook hebben we model lampen met een extra bewerkt metaal design in oosterse look.

Indiaas glasmozaïek

stijl: indiaas glasmozaiek
Bij de Indiase mozaiek stijl worden rijtjes ronde glasstukjes afgewisseld met driehoekjes en vierkantjes. Met de driehoekjes en rondjes worden ook bloemen gevormd, de vierkante stukjes vormen de banen tussen deze bloemen (of zonnetjes ;))

Beide stijlen van glasmozaiek worden op speelse, maar wel zeer zorgvuldige manier gelegd, waarbij heel secuur op de kleur van het glasmozaiek van de verschillende stukjes gelet wordt, zodat de kleurtinten mooi met elkaar afgewisseld worden. Bij het turkse glasmozaiek worden over het algemeen rijtjes van dezelfde kleur gelegd, terwijl bij het Indiase glasmozaiek de kleuren in de rijtjes steeds worden afgewisseld (een rondje van de ene kleur en een driehoekje van de andere kleur). We merken vaak een duidelijke voorkeur bij klanten voor een van deze twee stijlen glasmozaiek.

Het cement dat gebruikt wordt bij beide stijlen van glasmozaïek, is wit cement. Op verzoek worden weleens lampen of waxinehouders met grijs cement gemaakt. Wanneer je een foto van een mozaieklamp ziet, waarbij de lamp aan is, zul je zien dat het cement juist donker lijkt. Dit komt omdat het cement geen licht doorlaat, terwijl de glasstukjes dat wel doen.

Glasmozaïek met kraaltjes

mozaiek met kralen
Wanneer glasmozaïek met de kleine fijne ronde kralen wordt gecombineerd is dat steeds een combinatie met de Turkse stijl van glasmozaïek, waarbij de mozaïekbloemen tussen de kraaltjes “uitspringen”. Bij de stijl waarbij de kraaltjes in “armbandjes” of “spiraal vorm” worden gelegd, wordt het mozaiek wat “losser” gelegd, met driehoekjes of gebroken glasstukjes. Op verzoek maken we ook weleens producten met alleen kralen, dus zonder glasmozaïek.

detail van lamp mozaiek met kralen

Gebroken glasmozaïek

gebroken glasmozaiek
Bij het “gebroken” glasmozaiek wordt gebruikt gemaakt van glasscherfjes, die losjes, met een nonchalante stijl, gelegd worden. Een persoonlijke favoriet van ons is de “transparante” of de zwart witte variant hiervan, omdat hier stukjes glas gebruikt worden met een “parelmoer” glans, wat ook overdag voor een fijne glinsterende uitstraling zorgt. Zie de foto hieronder van een plafondlamp:

mozaieklamp met parelmoer glans

Armbandjes

armbandjes gerecycled
De armbandjes of “bangles” stijl worden is een duurzame stijl van glasmozaiek, omdat hierbij de armbandjes die je in India veel ziet, hergebruikt worden. In deze gerecyclede armbandjes worden vaak goudaccenten en heldere tinten gebruikt, wat de producten een leuke glinsterende uitstraling geeft.

Seeds oftwel “zaadjes”

zaadjes mozaiek
Hierbij worden kleine “zaad of rijst vormige” geslepen stukjes glas gebruikt. Van deze soort glasmozaiek hebben we vooral de multi colour variant, maar het kan ook als maatwerk in een specifieke kleur besteld worden, zowel in de lampen en waxinehouders als in de meubeltjes. Zie bijvoorbeeld de plantentafeltjes met transparant “seed design”.

Flower design: bloemetjes

bloemetjes mozaiek
Flower design mozaiek bestaat uit hele kleine ronde stukjes geslepen glas , waartussen bloemetjes worden gelegd. We zien dat dit glasmozaiek steeds populairder wordt, vooral de kleurrijke plafonnieres van dit glasmozaiek. Ook voor dit glasmozaiek geldt, dat het in een specifieke kleur besteld kan worden. Zie bijvoorbeeld deze grote blauwe waxinehouders.

Iedereen die weleens “ge-mozaiekt” heeft, weet hoeveel voor werk het is en hoe lang je ermee bezig bent. Wanneer je ziet hoe snel ze het in India kunnen, denk je maar 1 ding: Respect!

kleuren van het glasmozaiek

Voor al de hierboven beschreven stijlen van glasmozaïek geldt dat het in principe verkrijgbaar is in de volgende kleurstellingen: multi colour, rood/oranje, groen, blauw, bruin/beige of goud, paars, transparant en zwart/wit. Deze kleurtinten worden gecreëerd door de stukjes glasmozaiek op subtiele wijze op tint te selecteren, zoals bij de blauwe hanglamp met turks glasmozaiek op de foto hieronder verschillende stukjes lichtblauw, aqua en donkerblauw zijn gebruikt.


blauwe open hanglamp  turks mozaiek

Kleurrijk! theelichten en spiegel van mozaiek en kraaltjes

[begin]