· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

13 feb 2018

Stappenplan oosterse filigrain plafondlamp bevestigen

oosterse-plafondlamp-gaatjes-schaduw-patronen-verlichtingDe nieuwste grote filigrain plafondlamp uit onze oosterse design vintage lampen collectie is een geweldige sfeermaker voor in je interieur door het decoratieve lichtpatroon wat door de lampenkap schijnt. Deze handgemaakte plafonniere is verkrijgbaar in het zwart, met gouden binnenkant, en in het koper, zilver- of goud look, afgewerkt in een vintage stijl (ook een shiny zilver stijl). Ze hebben een heldere lichtbron nodig als je de geperforeerde of uitgestanste patronen en schaduw effecten op de muur of plafond wilt laten weerkaatsen.

De mat zwarte uitvoering past mooi in een modern of industrial interieur. Deze stoere plafondlamp heeft een bladgoudlook binnenkant. Hierdoor verspreidt deze gaatjeslamp een mooi warm licht met sprookjesachtige oosterse schaduwen in je huiskamer.

Montage van deze filigrain plafondlamp

Een stappenplan met tips om onze mooie filigrain plafondlamp veilig en eenvoudig op te hangen.

nodig:

– twee eco halogeen lampen; deze heldere lamp adviseren we voor de decoratieve lichtpatronen op muur en plafond
Afhankelijk van de maat van de fitting E27 of E14
– schroeven: 2 schroeven, niet bijgeleverd
– indien noodzakelijk (afhankelijk van het plafondsysteem) tuimelpluggen of hollewandpluggen

gereedschappen:

– boormachine
– steenboor
– (eventueel) draadstriptang
– schroevendraaier
– spanningzoeker
– trap: zorg dat deze stabiel is en ga nooit op het plateau staan ivm kans op omslaan. Gebruik het plateau alleen om je spullen op te leggen.

Stap 1. Schakel de stroom uit.
Schakel de stroom uit in de meterkast van de betreffende groep. Controleer altijd eerst of er geen stroom meer zit op het aansluitingpunt met de spanningzoeker.

Stap 2.Strip de (eigen) draden
Strip alle aders van de draden die uit het plafond steken blank met de striptang om ze goed aan het kroonsteentje te kunnen bevestigen.

Stap 3. Plafonnière open maken
Verwijder de deksel van de plafonniere. Dit doe je door aan de bovenkant het ronde knopje los te draaien. Vervolgens kan je de kap eraf halen. Nu heb je alleen de ronde plaat van de onderkant nog over. Hieraan zit een ijzeren pen bevestigd. Draai de onderkant om zodat de pen naar beneden wijst. Aan de onderkant van de ronde plafondplaat zit de armatuur beugel. Draai de lange ijzeren pen los. Draai ook de armatuur beugel los.

gaatjes plafondlamp zelf ophangen - klus idee
filigrain plafondlamp zelf ophangen - klus idee
een oosterse of Arabische plafondlamp ophangen - klus tips

Stap 4. Armatuur bevestigen
Schuif de armatuurbeugel over alle draden die uit het plafondsteken (de blauwe, de zwarte draad en de aardedraad geel-groen) door het langwerpige gat links of rechts in de armetuurbeugel. Waar de schroeven in het plafond moeten komen zet je een puntje als markeringspunt (dit doe je door een potlood door het gat te prikken en een punt te zetten op het plafond). Indien er speciale pluggen dienen te worden geplaatst, boor je een (dunner) gat voor om deze te kunnen aanbrengen. Bevestig de armatuurbeugel strak tegen het plafond aan met behulp van de schroeven, met behulp van een schroefboormachine of schroevendraaier.

Stap 5. Draden van kroonsteentje voorzien

Bevestig de draden die uit de centraaldoos of het plafond steken (en nu uitsteken uit de armatuurbeugel) vast aan het kroonsteentje van de plafondlamp-deksel.
een Arabische of Marokkaanse plafondlamp ophangen - klus tips

Stap 6. Plafondplaat met fitting bevestigen
Druk de deksel nu voorzichtig tegen het plafond aan. Zorg dat alle draden in de holte onder de deksel zitten en niet meer zichtbaar zijn. Draai de pen vast in het midden van het gat van de plafondplaat. De plafondplaat moet precies boven het middelste gat van de armatuurbeugel zitten zodat de pen aan beide tegelijk kan worden bevestigd. De pen steekt nu recht omlaag.

Stap 7. Lampen bevestigen aan de fitting
Draai de lampen in de fitting. Kijk welke maat je nodig hebt, E14 of E27. Controleer of de lampen beide hetzelfde aantal lumen hebben op de zijkant van de doos. Zet nu even kort het elektra erop om te controleren of de lampen het doen als je het licht aan doet voordat je de kap erop schroeft. Haal het stroom er weer af voordat je verder gaat.

sfeerverlichting oriëntaalse plafondlamp ophangen - klus idee

Stap 8. Kap bevestigen van de plafondlamp
Plaats de plafonniere kap zo op de lamp dat de pen die uit de plafondplaat steekt door het gat van de kap steekt. Op het uitstekende gedeelte van de pen, die uit de kap steekt, schroef je de ronde knop strak aan.
een oriëntaalse plafondlamp ophangen - klus tips

Stap 9. Geniet van de mooie filigrain plafonniere met oosterse patronen

Bekijk deze filigrain plafonnieres in de webshop

sfeerverlichting Egyptische plafondlamp ophangen - interieur idee tips

Tip!

Als je de muurschakelaar vervangt door een dimmer, kun je een dimbare lamp gebruiken om de sfeerverlichting naar wens sterk of juist wat zachter te laten stralen.

sfeerverlichting Egyptische handgemaakte plafondlamp ophangen in je huis - interieur idee tips

[begin]