· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

03 dec 2017

filigrain lampen in een trosje van drie of vier – voor vide, de hal of hoge kamer

Heb je een een hoge hal of vide? Het is dan erg mooi om de filigrain lampen druppelsgewijs naast elkaar te hangen, in een “trosje”. Dit staat ook prachtig in een huiskamer met hoge plafonds. Het is een heel sierlijk gezicht wanneer je de verschillende vormen op verschillende hoogtes naast elkaar hangt. Het schaduw effect van deze drie of vier filigrain lampen wordt natuurlijk helemaal spectaculair! In een kleine ruimte zal dat schaduweffect wellicht een beetje “too much” worden, maar in een hoge hal of vide werkt het heel goed en ruimtelijk. We helpen graag bij de keuze van deze lampen, en doen dat graag aan de hand van het “photoshoppen” van uw eigen hal, vide of huiskamer! Een mooie ruimte verdient mooie lampen!


Verschillende hoogtes en vormen

De druppelvormige lamp combineert goed met de pompoenvormige filigrain lamp, wat we ook wel de “kleine” druppelvormige lamp noemen. Het lijkt alsof ze zo uit het plafond komen “druppelen”, een visueel mooi gezicht, zeker in trosvorm. Daarnaast kan dan de bolvormige filigrain lamp, maar ook de ufo of ellips vormige filigrain lamp staat daar – bij wijze van contrast – mooi bij.

Ze kunnen strak naast elkaar op verschllende hoogtes worden gehangen, en bij een grotere ruimte met wat meer afstand tussen de lampen. Meestal wordt voor dezelfde afwerking van de filigrain lampen gekozen, bijvoorbeeld allemaal zwart met vintage gouden binnenkant, maar het kan ook mooi zijn om er een lamp uit te laten springen, die bijvoorbeeld helemaal vintage goud is, ook aan de buitenkant. Zie het onderstaande praktijkvoorbeeld

Praktijkvoorbeeld 1: filigrain lampen in een hoge vide

Een stel dat aan hun droomproject bezig was, de bouw van hun eigen huis, stuurden ons de foto van de nieuwe vide in aanbouw, waarbij ze de maten aangaven, zoals de hoogte van de ruimte. Een prachtige hoge en ruimtelijke vide, die twee verdiepingen zou gaan beslaan, en waar een open trap naar boven in werd gebouwd. Ze bouwden ecologisch met hout en leem. Hun interesse ging gaat uit naar de filigrain lampen, door hun subtiele oosterse look en de warme sfeer die ze creëren. Ze wilden graag drie lampen combineren en speels op verschillende hoogtes in een groepje hangen, waarbij ze benieuwd waren hoe de verschillende combinaties zouden staan.

Combinatie 1: (ZWART)

1) Hanglamp bol filigrain-stijl XL metaal mat zwart finish met binnenkant koperkleurig

2) Hanglamp druppel model filigrain-stijl met zwarte buitenkant en koperkleurige binnenkant.

3) De pompoen met zwarte buitenkant en koperkleurige binnenkant

Combinatie 2: (ZWART – KOPER)

1) Hanglamp bol filigrain-stijl XL metaal mat zwart finish met binnenkant koperkleurig

2) De pompoen in dezelfde uitvoering (zwart -koper)

3) De Druppel met afwerking in verweerd koper.

Combinatie 3: (GOUD)

1) Hanglamp bol filigrain-stijl XL metaal mat zwart finish met binnenkant goudkleurig

2) Hanglamp pompoen filigrain-stijl metaal mat zwart met binnenkant goudkleurig.

3) De druppel in dezelfde uitvoering, met zwarte buitenkant en goudkleurige binnenkant.

filigrain hanglampen aan hoog plafond - trosje

Ze waren vooral benieuwd op welke hoogte de lampen gehangen moesten worden voor het mooiste effect. De ketting moest dan natuurlijk wel een stukje langer zijn, de vide was namelijk 5 meter hoog. Uiteindelijk werd dit minimaal twee meter, voor de hoogst hangende lamp. Dan moest natuurlijk ook het snoerdraad verlengd worden. Dat kan bij een lamp op iedere lengte besteld worden, maar omdat daar een langere levertijd aan vast zat, kozen ze om zelf de draad langer te maken, dat is ook redelijk eenvoudig. De langere , zwarte, ketting leverden wij erbij.

Ze kozen uiteindelijk voor combinatie 1 (bol/druppel/pompoen in zwart gouden uitvoering) waarbij de druppelvormige hanglamp het laagst hangt.

Het plan is om in de toekomst voor de bovenste ramen zonwering/verduistering te plaatsen, waardoor het schaduweffect meer aanwezig is als deze naar beneden zijn.

Praktijkvoorbeeld 2: filigrain lampen aan een hoog plafond in de woonkamer

Hier zie je de schetsen voor een hoge woonkamer in aanbouw. Er werd voor dezelfde combinatie van filigrain hanglampen gekozen: de pompoen, druppel en bol in het matzwart met gouden binnenkant.

filigrain hanglampen lichtadvies

Nog meer projecten of voorbeelden bekijken? bekijk dit artikel over lichtadvies voor filigrain lampen voor je woonkamer of project of hou onze website in de gaten voor nog veel meer voorbeelden.

druppelsgewijs – verschillende combinaties

Met het “druppelsgewijs” ophangen kun je spelen met de vorm, de afstand en de afwerking van de lampen. Ook een aantal dezelfde lampen kan heel mooi zijn, dat geldt zeker voor de druppelvormige lampen. Een voordeel is dat je met meerdere open lampen veel licht naar onderen schept.

tros filigrain lampen - combinaties

[begin]