· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Filigrain lampen: advies bij de juiste keuze

03 dec 2017

Lichtadvies over Filigrain lampen in woonkamer of voor project: keuze, stijl, grootte en afwerking

Het is soms lastig voor te stellen hoe de oosterse filigrain lampen uiteindelijk in je woonkamer of andere ruimte zullen staan. We merken dat dit vooral speelt bij de keuze van de grootte van de lamp. Er zijn diverse handige apps in omloop waarmee je een product, zoals een lamp of een meubel, virtueel en driedimensionaal in je eigen woonkamer kunt “zetten”, met behulp van je camera, die je woonkamer laat zien, met het te kopen product erin. Bijvoorbeeld Amikasa, Magicplan of Home design 3D. Ook de IKEA heeft tegenwoordig een app, die gebruik maakt van deze “augmented reality”. Het is bij deze appjes soms wel lastig precies aan te geven hoe groot de lamp ten opzichte van je kamer is, en vaak is juist de verhouding, de grootte van de lamp ten opzichte van de ruimte, belangrijk. De IKEA app doet dat wel precies, maar alleen voor de IKEA producten.

Een goed lichtadvies nodig?

Wat wij echt heel erg leuk vinden is het helpen van klanten met het “photoshoppen” van de lamp(en) in de huiskamer. We “shoppen” de lamp(en) dan in je eigen huiskamer,of andere ruimte. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste lamp kiest! Ook het filigrain schaduweffect kunnen we er dan in shoppen. We hebben dit vaak gedaan voor bijvoorbeeld de grote bolvormige filigrain hanglampen, voor klanten die deze lampen boven de eettafel willen hangen. Maar ook voor projecten, voor restaurants, voor interieurontwerpers, en voor mensen die hun nieuwe huis gaan inrichten. We krijgen dan echt waar voor ons werk, wanneer daarna trots de foto van de uiteindelijke woonkamer of de zaal van het restaurant gestuurd wordt! Bekijk hier het resultaat van een klant die meerdere filigrainlampen in een hoge vide wilde hangen!

Welke en hoeveel filigrain lampen voor boven de eettafel

Een veelgehoorde vraag is hoeveel van deze filigrain lampen boven de eettafel geschikt zijn. Het gaat dan vaak om de bolvormige open hanglampen. Dit hangt dan af van de grootte van de eettafel en ook wel een beetje de ruimte waarin de eettafel staat. We hebben veel foto’s, ook van klanten, van deze lampen boven een eettafel, aan de hand waarvan we kunnen laten zien hoe de lampen staan. Helemaal duidelijk wordt het wanneer je ze in je eigen woonkamer ziet: een klant stuurt dan een foto van de eettafel in de huiskamer, en wij shoppen de lampen erin, eventueel ook met schaduweffect!

Ook de keuze van de afwerking (zilver,goud,koper,wit of toch zwart) kan zo goed bepaald worden. Dit kan namelijk ook weleens een lastige keuze zijn. Bijvoorbeeld wanneer er veel zilveren elementen in de huiskamer aanwezig zijn, maar ook donkere leren eettafelstoelen en een donkere houten tafel. De “roestige” variant van deze filigrain lampen kan heel mooi staan bij de tafel en stoelen, terwijl de zilveren lamp weer beter kan aansluiten bij de andere zilveren accessoires en elementen. Een photoshop-foto-versie met deze beide situaties werkt dan heel verhelderend!

hoeveel hanglampen boven eettafel advies

XXL of XL ?

Wat je ook goed in zo’n situatieschets met photoshop kunt aangeven, is of je voor de XXL versie (50 cm doorsnede) of de XL versie (40 cm doorsnede) van de bolvormige open hanglampen moet kiezen. De XXL versie is optisch echt een stuk groter, en vaak te groot wanneer je twee van deze lampen boven de eettafel wilt hangen, terwijl 1 XXL lamp boven een eettafel wel kan, zeker met een hoog plafond. De XL versie leent zich er juist heel goed voor om twee, en bij een hele lange tafel drie van deze lampen, boven de eettafel te hangen.

[begin]