· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Mozaïek lampen

13 okt 2017

Mozaïek lampen

Mozaïek lampen , betaalbare 1001 sfeerverlichting met Turks en Marokkaans design uit India.

Een mozaieklamp heeft dan wel “oosterse roots”, maar is allang niet meer voorbehouden aan een oosters interieur. Met onze collectie mozaieklampen sluiten we aan bij verschillende interieurstijlen, en er kan met iedere kleur gecombineerd worden. Een veelkleurige multi colour lamp zal meer passen in een werelds of bohemian interieur, terwijl een transparante mozaieklamp ook zeer mooi aansluit bij een meer “basic” of scandinavische woonstijl. Vaak geef je daar net het accentje mee aan, dat je interieur nodig heeft. Zeker als de lamp aansluit bij de kleurstelling van je interieur.

Arabisch, turks of werelds

Veel lampen in de collectie hebben die typische arabische, oosterse uitstraling, en zijn afgewerkt met “brass”, een zilverkleurig metaal. Met een ander deel van de collectie wordt meer aangesloten bij verschillende woonstijlen en is gekozen voor modellen en vormen die buiten de “oosterse wereld” gangbaar zijn. Bijvoorbeeld een open hanglamp, een industriele vorm, en het gebruik van massief mangohout bij hanglampen en staande lampen.

Wij verkopen mozaiek verlichting in de webshop: mozaiek plafonnières, wandlampen, hanglampen, tafellampen en vloerlampen. Bekijk de collectie om een beeld te krijgen van de verschillende, met de hand gelegde, glaspatronen.
Onze glas mozaiek lampen zijn verkrijgbaar in wit of transparant, goud/bruin/beige, in blauw, rood en oranje, zwart wit, goudbruine patronen, paars roze, groen en multi colour, de meest kleurrijke variant.

Bekijk de collectie mozaieklampen op kleur

Bekijk de blauwe mozaiek lampen
Bekijk de transparante mozaiek lampen
Bekijk de zwart witte mozaiek lampen
Bekijk de goudbruine mozaiek lampen
Bekijk de paarse mozaiek lampen
Bekijk de rood oranje mozaiek lampen
Bekijk de groene mozaiek lampen

De tijdloze kwaliteit en unieke schoonheid van mozaïeklampen hebben een lange traditie. Ze hebben vele mogelijkheden om sfeer en stemming te creëren. Soms vinden mensen het lastig om een mozaiek lamp in hun interieur toe te voegen. Daarom geven we hier wat tips:

Zorg altijd voor de juiste balans in huis. De mozaïek lamp moet iets extra’s toevoegen aan andere elementen in je interieur, zoals je favoriete stoel, de in een kleur geschilderde muur, of je bed(sprei) . Let dan vooral op de kleuren in de lamp en het patroon. De grootte of formaat van de lamp hangt af van de grootte van de ruimte die moet worden verlicht maar ook van de wattage (het lampje) dat je erin stopt. Zo kan een prachtige mozaiek kroonluchter de finishing touch zijn in je nieuwe eetkamer, maar heeft de hal wellicht een grote lamp nodig met een sterke gloeilamp erin zodat het niet te donker wordt.

Denk er ook aan dat sommige kleuren mozaïeklampen een stuk minder lichtopbrengst geven dan andere. Een blauwe mozaiek lamp met een gesloten armatuur is bedoeld om sfeer te creëeren en andere elementen van je interieur te versterken of op te spicen, maar deze kleur geeft niet een grote lichtopbrengst. Een transparante mozaieklamp (en helemaal een open variant) zal wel als hoofdverlichting gebruikt kunnen worden. Een mozaïeklamp heeft een tijdloze schoonheid, het is een beetje als een kunstobject voor je interieur. Bij twijfel bij het maken van je keuze: vraag ons advies!

Foto’s mozaiek lampen – sfeerverlichting collectie

[begin]