· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Glaskralen gordijnen als vliegengordijnen: de voordelen

15 apr 2016

kralengordijn van glaskralen, ook als vliegengordijn of roomdivider

Super stijlvol en praktisch is ons kralengordijn van glaskralen, ook als vliegengordijn, roomdivider of gewoon voor raamdecoratie! In dit artikel alle tips over glaskralengordijnen op een rijtje. Wist je bijvoorbeeld dat vliegen niet van de kleur blauw houden?

Denk je aan een budget kralengordijn van plastic of een uniek, handgemaakt & duurzaam glazen kralengordijn? Bekijk de foto’s van de glaskralen gordijnen! of koop een glaskralengordijn in de webshop

 

De voordelen van een glaskralengordijn:

 1. 100% vliegwerend, want de glaskralen zijn van een mooie zware kwaliteit en hierdoor sluit het goed achter je als je de tuin in gaat of het balkon op loopt. Geen wapperend kralengordijn door een windbriesje. De vliegen en andere insecten of vliegende beestjes sluit je hiermee letterlijk buiten. Precies de goede actie dus!
 2. Zonlicht bestendig! plastic kralen worden hard worden verkleuren vervolgens of slaan bijvoorbeeld dof uit. Deze glaskralen worden alleen dof van stof en dat kun je eenvoudig verwijderen met een vochtig doekje.
 3. Elk kralengordijn is uniek & stijlvol is omdat ze van handgemaakte kralen zijn gemaakt en met de hand worden geregen. Bovendien zijn ze niet te koop bij elke bouwmarkt zoals Gamma, Praxis of bij Blokker, Xenos, Ikea, Leen Bakker en Kwantum.
 4. Een glaskralengordijn ophangen is een simpel klusje. Het is makkelijk te monteren dankzij het meegeleverde ophangsysteem dat met twee punten wordt gemonteerd aan de plek waar je hem wilt ophangen: de deuropening, schuifpui, raamkozijn (raamdecoratie) of plafond (als roomdivider).
 5. Het ophangsysteem of ophangbeugel heeft 40 haakjes waaraan je ieder 1 streng kunt ophangen. Aan iedere streng zit een ringetje bovenaan en onderaan een klein koperen belletje. Onderste boven ophangen kan gewoon niet. Bovendien is het meteen sierlijk afgewerkt.
 6. Je strengen zijn makkelijk los te halen en te vervangen. Je kunt ze nl ook per streng los kopen. De kapotte glaskralen gooi je in de glasbak en worden gerecycled. De streng (of kraal als je zelf een beetje handig bent) is eenvoudig te vervangen dus je hoeft niet in een keer het hele gordijn weg te gooien.
 7. De strengen raken niet de hele tijd verstrikt, ze blijven niet aan je kleren hangen en gaan niet direct kapot als ze per ongeluk tussen de deur komen. (maar ze kunnen natuurlijk wel kapot)
 8. Het kralengordijn kan op maat worden gemaakt, zowel in de lengte als in de breedte. Ook het ophangsysteem kan op maat worden gemaakt. Vakmanschap en maatwerk dus.
 9. Ook bijzondere verzoeken zijn mogelijk. Zo hebben we voor een klant ook eens een kralengordijn laten maken voor een aflopende schuine vliering, met strengen die allemaal een andere lengte hadden
 10. We hebben prachtige verschillende kleuren glaskralengordijnen die in ieder denkbaar interieur passen zoals: blauw, groen, multi colour, all colours, paars, bruin beige, zwart – zit of transparant, met voor elk gordijn een bijpassende embrasse.
 11. En “last but not least”: niet alleen de glinstering van de glaskralen vinden vliegen niet prettig, maar ook de kleur blauw niet. De blauw pigmenten of blauw pantonen in ons blauwe glaskralengordijn zijn extra vliegenwerend, omdat er synthetisch ultramarijn blauw (ook wel vliegenblauw) in zit. Dit blauw pigment werd vroeger al in stallen en woonruimtes van boerderijen gebruikt. Juist deze kleur weert uitstekend vliegen!

De foto’s in onze glaskralengordijn gallery hebben een link naar de productpagina in de webshop


Wil je weten hoe een glaskralengordijn wordt gemaakt lees dan dit artikel over hangemaakte kralengordijnen van ons!

[begin]