· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Organisch wonen!

04 nov 2021

Organisch wonenTerug naar de natuur: een logische woontrend in deze tijd van klimaatzorgen. Maar ook als je beseft dat je vooral in de natuur tot rust komt. Vooral je eigen thuis moet een plek zijn waar je tot rust komt: waarom zal je dan niet zoveel mogelijk natuurlijke elementen in je huis brengen?

Botanische of organische woonstijl

Het gaat bij een botanische of organische woonstijl niet alleen over de gebruikte materialen, zoals rotan en bananenblad, maar ook over de natuurlijke uitstraling van een lamp of accessoire. Deze grillig gevormde lampenvoet bijvoorbeeld, van plantage/wortelhout uit Indonesie. Een lampenkapje van bananenblad (of eigenlijk abaca, een afvalproduct van bananenplantages) versterkt de organische, natuurlijke uitstraling.

organische lampenvoet

Deze lampvoet van teakhout is verkrijgbaar in twee maten:
– uitvoering small: 25 × 25 × 45 cm / 4.2 kg en
– uitvoering medium: 35 x 35 x H 60 cm / 5,5 kg.

Bekijk ze in de webshop

De cylindervormige kapjes van bananenblad zijn verkrijgbaar als set van twee maten (27×50 cm en 19×40 cm). Deze kapjes zijn ook te gebruiken als hanglamp.

Bekijk ze in de webshop

lampenvoet uit Indonesie met kapje

Recht model lampvoet van teakhout

Liever een wat strakker model lampvoet? Deze handgemaakte trendy tafellamp van wortel teakhout uit Indonesië heeft een rechthoekig model en is strak van vormgeving. De mooie organische vormen van het wortel teakhout geven deze tafellamp een prachtige natuurlijke uitstraling. Hierdoor is elke lamp uniek in zijn soort.

organisch wonen

ABACA
Abaca wordt gebruikt als materiaal voor manden, dienbladen en lampenkappen omdat het een zeer veelzijdig en duurzaam materiaal is. Abaca is een zeer sterke natuurlijke bladvezel die wordt gewonnen uit de bast van de bananenboom die groeit op Java, Indonesië. Deze bananenplant is bijzonder snelgroeiend en daarom een hernieuwbare hulpbron. Abaca is een afvalproduct van bananenplantages. Om de bladeren van de oude bananenboom een tweede leven te geven, maakt de lokale bevolking er manden en lampenkappen van.

Lampen van bananenblad of rotan

Deze lampen maken zo min mogelijk impact op het milieu. Deze producten van Orginalhome hebben zo goed als geen effect op ons eco-systeem en alle materialen zijn natuurlijk, gerecycled of goed afbreekbaar. Daarnaast wordt er alleen met lokale vakmensen gewerkt. Hierdoor inspireert het merk en creëert het met de producten een mooie waarde.

cylinder lampenkapjes natuurlijk

[begin]