· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Lampenkappen van rotan en acaba

05 feb 2022

Lampenkappen van rotan en abaca (bananenblad)

Er komen steeds meer nieuwe modellen bij in de collectie: de lampenkappen van het duurzame merk Original Home passen in een botanische woonstijl en ze geven een instant natuurlijk gevoel in iedere huiskamer. Waar de een kiest voor naturel, kiest een ander voor een zwarte, passend bij je eigen interieurstijl.

Collectie Original Home

Deze lampen zijn licht, duurzaam, natuurlijk, perfect passend bij de boho stijl en zijn in harmonie met de natuur. Wij zijn altijd bijzonder gecharmeerd van lampenkappen die een bijzondere lichtval geven, zoals ook onze collectie filigrainlampen. De structuur van de rotan en acaba lampenkappen geven ook deze sfeervolle effecten, dankzij het diffuse licht en de bijbehorende reflecties, waardoor een prachtig spel van schaduwen ontstaat. Doordat ze zo licht – en licht doorlatend – zijn, kun je een hele grote lamp in de huiskamer hangen, zonder dat deze “te massief”, of te aanwezig is.

Natuur als basis

De lampen van Original Home zijn geweven van natuurlijk rotan en acaba dat aan de hoogste eisen voldoet. Duurzaamheid staat daarbij voorop. De natuur ligt aan de basis van de Original Home collectie. Om een negatieve impact op ons ecosysteem te minimaliseren, gebruiken ze uitsluitend natuurlijke, organische, biologisch afbreekbare, niet-giftige en milieuvriendelijke materialen en/of materialen die anders als afval zouden worden beschouwd. De producten zijn zo milieuvriendelijk mogelijk ingekocht en geproduceerd. Kleuren, gebruikte grondstoffen, handwerk – alles brengt ons dichter bij de natuur.

Rotan lamp in boho-stijl

Een ode aan de natuur krijgt steeds meer een plaats in het interieur in de boho-stijl. Niet alleen in woonkamers, ook slaapkamers, eetkamers en zelfs badkamers. Deze rotanlampen passen perfect in de bohemienstijl en brengen een vleugje natuur en frisheid in het interieur. Je krijgt ook een mooie eenheid in je interieur wanneer zowel je hanglampen als de manden voor je planten van gevlochten rotan zijn gemaakt!

In combinatie met…

In welk interieur past deze mooie rotan boho lamp? De combinatie met natuurlijke, organische decoratie en woonitems doet het heel goed. Boven een houten tafel, met houten meubels, of op een lampenvoet van teakhout. De combinatie met schelpenlampen is ook heel mooi! Ze staan ook goed bij items van wortelhout die grillig gevormd zijn en daardoor heel natuurlijk aanvoelen. Wat complementerende kleuren betreft, kiest de een voor neutrale kleuren en veel wit, en de ander voor kleurrijk, wat weer een mooi contrast geeft.

 

Een of meerdere lampen

Je kunt een lamp gebruiken als een enkele lichtbron in een kamer, maar een compositie van meerdere identieke of juist anders gevormde exemplaren, bijvoorbeeld boven de tafel in de eetkamer of boven het kookeiland, ziet er ook prachtig uit.

Gebruik voor de hanglampen een pendel met een E27 lamphouder met een 60 cm of 100 cm lange kabel (wit, zwart of jute).

Original Home in de webshop

Materialen & Productie

Rotan

Rotan wordt gebruikt als materiaal voor de lampenkappen omdat het sterke en toch soepele eigenschappen heeft. Rotan groeit overvloedig in de regenwouden van de Indonesische archipel. Het groeit op natuurlijke wijze zonder enige bemesting en zonder de huidige structuur en het evenwicht van het regenwoud te onderbreken.

Abaca

Abaca wordt gebruikt als materiaal voor manden, dienbladen en lampenkappen omdat het een zeer veelzijdig en duurzaam materiaal is. Abaca is een zeer sterke natuurlijke bladvezel die afkomstig is van de schors van de bananenboom die groeit op Java, Indonesië. Deze bananenplant is bijzonder snelgroeiend en daardoor een hernieuwbare hulpbron. Abaca is een afvalproduct van bananenplantages. Om de oude bananenboombladeren een tweede leven te geven, maakt de plaatselijke bevolking er manden en lampenkappen van.

Onderhoud

De lampenkappen zijn gemaakt van natuurlijke bladvezels. Deze materialen zijn gewoon in de zon gedroogd en kunnen kleurvariaties en of vlekken bevatten die door natuurlijke elementen zijn veroorzaakt. Hoewel het materiaal als geheel sterk is, kunnen de afzonderlijke bladeren kwetsbaar zijn. Ga er daarom voorzichtig mee om. Bij vlekken voorzichtig reinigen met een doek en een zeer mild schoonmaakmiddel. Niet wrijven om kleurverschil en beschadiging van het product te voorkomen. Beschadigde vlekken op zwart mandwerk? U kunt ze gemakkelijk bijwerken met een zwarte stift of zwarte bioverf op waterbasis.

Winkel in De Kwakel

De collectie van lampenkappen van rotan en acaba hangt bij ons in de winkel in De kwakel, zodat je ze goed met elkaar kunt vergelijken en de maat kunt inschatten!

[begin]