· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

Vintage Indiase poort

01 feb 2024

Vintage Indiase poorten: Oosterse schoonheid in huis, horeca en tuinIn de wereld van interieurontwerp en tuinarchitectuur is er een groeiende trend waarbij vintage elementen een moderne ruimte transformeren en verrijken. Een opvallend en tijdloos voorbeeld van deze trend is te vinden in de vorm van vintage Indiase poorten, met hun intrigerende ontwerpen en authentieke charme. Of ze nu dienen als deuren voor je huis of als decoratief element in de tuin, deze dubbele deuren met prachtige omlijsting voegen van dik, massief teakhout geven onmiskenbaar karakter toe aan je huis!

poorten in de webshop

Authentiek gevoel bij verbouwing of renovatie

Bij het renoveren of verbouwen van je woning zoek je vaak naar een combinatie van oud en nieuw. “Oud” geeft karakter en sfeer, ” nieuw” zorgt voor netjes, strak en opgeruimd. Denk aan nieuw zwarte stalen kozijnen, met behoud van die leuke glas in lood raampjes die de geschiedenis van het pand weerspiegelen. Vintage Indiase poorten bieden een unieke manier om dat oude, authentieke gevoel te creëren. Omdat je ze niet slechts als decoratief element gebruikt, maar als deur verwerkt als onderdeel van je interieur. De fijn bewerkte houten details en traditionele patronen in het massieve hout vertellen een verhaal van vakmanschap en tijdloze esthetiek.

houten poort van teak - India

Door deze poorten te integreren als dubbele deuren in de entree of als scheidingswand tussen ruimtes, brengen ze een unieke sfeer: een vleugje geschiedenis, verre oosten, mystiek…… De warme kleuren en verouderde texturen van het hout dragen bij aan de sfeer van een huis met karakter, waar modern comfort samensmelt met nostalgische bohemian elegantie!

Kies je voor vintage aqua of blauw of voor een poort met een houtkleur?

bekijk ze allemaal in de webshop!

Een oase van rust in de tuin

In de tuin fungeren vintage Indiase poorten als opvallende toegangspunten die een vleugje exotisme toevoegen aan de buitenruimte. Dubbele deuren met prachtige houtsnijwerken kunnen dienen als de perfecte poorten om een afgeschermde tuin of een privébinnenplaats te creëren. Hierdoor ontstaat een rustige oase: je eigen unieke plek!

Het gebruik van deze poorten als decoratieve elementen in de tuin draagt niet alleen bij aan de visuele aantrekkingskracht, maar creëert ook een gevoel van mysterie en avontuur. De doorgang door deze poorten wordt een reis door de tijd, waarbij de tuin een ruimte wordt doordrenkt van historie en verhalen: een gevoel van vakantie! Bekijk bijvoorbeeld deze teakhouten poort uit Bali: op slag verliefd toch?

Sfeer en warmte in horecagelegenheden

Voor een horecagelegenheid is zo’n vintage Indiase poort een echte eyecatcher: instant unieke sfeer! Of het nu een chique restaurant, een gezellig café of een boetiekhotel is, de aanwezigheid van deze poorten kan de algehele ambiance verheffen.

Dubbele deuren zorgen voor een uitbundige entree, terwijl interne poorten als kunstzinnige afscheidingen tussen verschillende zitgedeeltes dienen. De warme gloed van het hout en de rijke details creëren een uitnodigende bohemian atmosfeer die jouw gasten omarmt!

In een tijdperk waarin het verleden en het heden samenkomen in het streven naar unieke ontwerpen, bieden vintage Indiase poorten een tijdloos element van charme. Hun aanwezigheid, zowel in huis als in de tuin, brengt niet alleen een gevoel van authenticiteit, maar ook een vleugje exotisme en warmte. Of je nu een verbouwing plant, een tuin opnieuw inricht, of de sfeer van een horecagelegenheid wilt verbeteren, deze dubbele deuren zijn een prachtige toevoeging die de tand des tijds doorstaat. De charme van vintage Indiase poorten is niet slechts esthetisch; het is een reis naar het verleden, verpakt in de prachtige kunst van houtsnijwerk en tijdloos design.

[begin]