· Gratis verzenden boven €50
· Snelle levering
· Niet goed, geld terug
· Veilig bestellen

Interliving- Sfeervol wonen

"Oosterse sfeer in een stijlvol modern interieur"

12 jan 2024

Hanglampen voor je restaurant: Oosterse sfeer

Een restaurant met een Oosterse stijl ademt niet alleen heerlijke geuren en smaken, maar ook een betoverende ambiance die gasten meevoert naar verre en exotische oorden. Een cruciaal element om deze sfeer te creëren is de juiste verlichting, en hanglampen boven de tafels spelen hierin een centrale rol. We hebben al veel restaurants geadviseerd bij de keuze van de juiste hanglampen om de magie van het Oosten in hun restaurant te brengen!

Oosterse inspiratie voor hanglampen: filigrain

Filigrainlampen hebben een geometrische elegantie: Deze lampen hebben een patroon van gaatjes met geometrische vormen die doen denken aan traditionele Oosterse patronen. De filigraan details verspreiden het licht op een subtiele en kunstzinnige manier. De meeste filigrain hanglampen die wij in de collectie hebben zijn open aan de onderkant, zodat ze naast sfeer ook voor goede verlichting op de tafels of in het gangpad zorgen. We hebben daarbij de juiste keuze voor de lichtbron, die niet alleen zuinig is, maar ook voor dit gewenste schaduweffect zorgt.

Bekijk alle filigrainlampen

De stijl die bij jouw restaurant past is persoonlijk, en ook wel afhankelijk van je keuken. Bij een turks restaurant zullen mozaieklampen ook mooi passen, terwijl in een Indonesisch restaurant Balinese rotan hanglampen voor de juiste bijpassende sfeer zorgen.

Bekijk hier meer inspiratie voor horeca verlichting in oosterse sfeer.

Kies lampen die warm en diffuus licht verspreiden. Oosterse stijl gaat vaak gepaard met een intieme, gezellige sfeer. Hanglampen met zachte tinten en patronen zorgen voor een betoverend lichtspel dat de eetervaring verrijkt.

oosterse verlichting voor je eetzaal

Symmetrie boven tafels en in het middenpad

Je lichtplan volgt je tafelindeling: dat kunnen 1 of 2 hanglampen per tafel zijn. Als jouw restaurant een centraal pad heeft, overweeg dan het ophangen van lampen in symmetrische patronen boven dit pad. Dit geeft een gevoel van evenwicht en leidt gasten op een stijlvolle manier door de ruimte. Geef je restaurant flexibiliteit door gebruik te maken van dimbare verlichting boven de tafels. Hiermee kun je de intensiteit van het licht aanpassen aan verschillende momenten van de dag en de gewenste sfeer voor specifieke gelegenheden.

Stijlvolle ophanging boven tafels – Cluster van Verschillende Groottes

Creëer een visueel boeiende eetruimte door hanglampen in verschillende groottes te clusteren boven elke tafel. Dit geeft niet alleen een artistiek effect, maar zorgt er ook voor dat elke tafel zijn eigen intieme sfeer heeft. Aanpasbare hoogtes: Je kunt de hoogtes van de hanglampen boven de tafels ook varieren. Dit moet bij je ruimte passen. Wanneer je hele hoge plafonds hebt, of een vide in je restaurant, kan dit heel mooi zijn, en de ruimte op een mooie manier vullen.

Accentverlichting

Dit artikel gaat over hanglampen, maar voor een restaurant zeker zo belangrijk is accentverlichting. Met deze indirecte sfeerverlichting zoals wandlampen of vloerlampen, kun je bepaalde kenmerken of kunstwerken in het restaurant te benadrukken. Dit voegt een extra laag van visuele interesse toe aan de ruimte.

wandlampen goud in restaurant

wandlampen van filigrain in restaurant

Oosterse Verlichting als sfeermaker

Hanglampen in een restaurant met een Oosterse stijl zijn meer dan alleen verlichtingsbronnen; ze zijn sfeermakers. De juiste keuze van lampen kan de gehele eetervaring verbeteren en een onvergetelijke indruk achterlaten op je gasten. Door te kiezen voor hanglampen die de warmte, schoonheid en mystiek van het Oosten weerspiegelen, creëer je een betoverende ambiance waar gasten keer op keer naar terug zullen keren.

De beste manier om een keuze te maken, is om alle oosterse lampen bij elkaar te zien hangen. In onze winkel in De Kwakel hangen aan de ene kant de filigrainlampen en aan de andere kant van de winkel de lampen van glasmozaiek, de rotan hanglampen en hanglampen in andere stijlen.

grote hanglamp voor restaurant

[begin]